Antena 3 CNN Externe Franța a comandat 50.000 de doze de tratament anti-COVID-19

Franța a comandat 50.000 de doze de tratament anti-COVID-19

Franța a comandat 50.000 de doze de medicament antiviral experimental COVID-19 de la Merck & Co (MRK.N) pentru adulți, a declarat marți ministrul sănătății francez, Olivier Veran.

Franța a comandat 50.000 de doze de tratament anti-COVID-19
Sursa foto: Twitter/NewsNationNow
de Alexandra Ionescu    |    26 Oct 2021   •   20:58

„Franța s-a poziționat foarte devreme în precomandă. Franța a comandat 50.000 de doze de medicament”, le-a spus Veran parlamentarilor despre molnupiravir, care este pastilele antivirale experimentale ale Merck & Co pentru tratarea bolilor COVID-19.

Guvernele din întreaga lume se pregătesc să se asigure că pot face față oricărei apariții a virusului COVID-19 pe măsură ce sezonul de iarnă se apropie în emisfera nordică.

Merck & Co a declarat luni că autoritatea de reglementare a medicamentelor din Uniunea Europeană a inițiat o revizuire în timp real a medicamentului său experimental antiviral COVID-19 pentru adulți, potrivit Reuters.

În timp ce vaccinurile sunt principalele arme împotriva COVID-19, pilula experimentală de la Merck, molnupiravir, ar putea schimba jocul, după ce studiile au arătat că ar putea reduce cu aproximativ 50% riscul de spitalizare şi de deces pentru pacienţii diagnosticați cu COVID-19.

Medicii de peste ocean spun că pastila are potențialul de apune capăt crizei sanitare provocate de pandemie.

Antivirale ca molnupiravir acţionează printr-o reducere a capacităţii unui virus de a se replica, oprind astfel boala.

×
Subiecte în articol: Franta COVID-19 Merck molnupiravir tratament
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close