x close

Fratele preşedintelui iranian a fost arestat. Acuzațiile sunt extrem de grave

de A.M.P    |    17 Iul 2017   •   14:02
Fratele preşedintelui iranian a fost arestat. Acuzațiile sunt extrem de grave Foto. wikipedia.org

Fratele şi consilierul special al preşedintelui iranian Hassan Rohani a fost arestat pentru delicte "financiare", a anunţat duminică un purtător de cuvânt în domeniul justiţiei, Gholamhossein Mohseni-Ejeie, citat de AFP și Agerpres.

Hossein Fereydoun şi "persoane apropiate au fost anchetate în mai multe rânduri. O cauţiune a fost stabilită, dar cum nu a putut fi plătită, el a fost transferat în închisoare", a declarat oficialitatea iraniană. "Dacă plăteşte cauţiunea, va fi eliberat. Dar justiţia îşi va urma cursul", a adăugat Mohseni-Ejeie, subliniind că şi "alte persoane au fost arestate". 

Numele fratelui preşedintelui iranian a fost menţionat în urmă cu mai bine de un an în mai multe scandaluri de corupţie, îndeosebi delicte bancare. În 2016, şeful inspecţiei generale, Nasser Seraj, a declarat că Fereydoun "a făcut presiuni" pentru a numi în fruntea băncii Refah pe unul dintre apropiaţii săi, Ali Sedghi, acuzat de numeroase "infracţiuni financiare" şi îndepărtat în cele din urmă de la conducerea băncii. 

Numele fratelui lui Rohani a mai fost menţionat într-un alt dosar în care era implicat Ali Rastegar Sorkheie, şeful băncii Melat, arestat pentru implicarea sa într-o "importantă afacere de corupţie bancară" de către serviciile de informaţii ale Gardienilor Revoluţiei, a relatat agenţia Tasnim, care are legături cu conservatorii, care au cerut în mai multe rânduri arestarea pentru corupţie a lui Hossein Fereydoun. 

Citeşte mai multe despre:

Hassan Rohani iran
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati