Antena 3 CNN Externe FSB închide ancheta în cazul rebeliunii mercenarilor Wagner

FSB închide ancheta în cazul rebeliunii mercenarilor Wagner

FSB, Serviciul de Securitate al Rusiei, a închis investigația în cazul rebeliunii armate a mercenarilor Wagner.

FSB închide ancheta în cazul rebeliunii mercenarilor Wagner
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    27 Iun 2023   •   11:31

Informația este transmisă de agenția TASS, citată de The Guardian.

"Dosarul penal în cazul rebeliunii armate a fost închis, potrivit FSB. În cadrul cercetării cauzei penale, s-a stabilit că participanții s-au oprit din actele care vizau comiterea unei rebeliuni", se spune în relatarea TASS.

În cursul revoltei declanșate la finele săptămânii trecute, mercenarii Wagner au ocupat sediul Comandamentului Districtului militar Sud din Rostov pe Don și au plecat, ulterior, în marș spre Moscova, dar s-au oprit la 200 de kilometri de capitala rusă.

Citește și: Un avion înmatriculat în Rusia și având conexiuni cu șeful Wagner, Evgheni Prigojin, a aterizat în Belarus

În discursul său de luni noaptea, președintele rus Vladimir Putin a confirmat că piloți ai armatei ruse au fost uciși în confruntările cu trupele Wagner, pe parcursul revoltei din weekend.

Președintele rus le-a mulțumit tuturor celor care "au stat în calea rebelilor și au rămas fideli datoriei, jurământului și poporului".

Nu este clar cum au murit piloții, dar Evgheni Prigojin a susținut că aviația rusă a deschis, prima, focul asupra combatanților săi, iar aceștia au răspuns cu foc.

Prigojin a menționat, într-un mesaj audio pe Telegram, că "nici un singur soldat nu a fost ucis la sol" în timpul marșului spre Moscova.

El și-a exprimat, pe de altă parte, regretul pentru că trupele sale au fost nevoite să tragă în piloții ruși, după ce aceștia i-ar fi atacat pe mercenari.

Potrivit președintelui Putin, mercenarii Wagner au în prezent trei opțiuni: să semneze contracte cu armata rusă, să se întoarcă acasă sau să plece în Belarus.

×
Subiecte în articol: wagner rebeliune ancheta FSB
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close