Antena 3 CNN Externe Rusia anunță că a arestat spioni ucraineni care urmau să comită atentate cu bombă

Rusia anunță că a arestat spioni ucraineni care urmau să comită atentate cu bombă

Serviciul rus de securitate FSB anunță că a arestat trei spioni ucraineni, dintre care unul pregătea un atac cu explozibili, relatează presa internațională.

Rusia anunță că a arestat spioni ucraineni care urmau să comită atentate cu bombă
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Dec 2021   •   12:59

Informația vine pe fondul creșterii tensiunilor între Moscova și Kiev și în contextul unei masive mobilizări de trupe ruse la frontieră comună, semnalată de NATO și SUA, evoluție ce alimentează temerile privind o potențială invazie.

FSB nu a precizat în ce regiuni sau la ce dată au fost arestați acești spioni.

Potrivit unui comunicat difuzat de serviciile ruse, doi dintre aceștia ar fi sosit în Rusia "pentru a culege informații și a face înregistrări foto și video ale unor instalații de importanță strategică vitală și ale infrastructurii de transport".

"În vehiculul pe care îl foloseau au fost găsite o armă cu țeavă scurtă și una automată, precum și echipament de protecție individuală", precizează FSB.

Sursa citată mai adaugă că cei doi bărbați "au mărturisit că au fost recrutați" de serviciile de securitate ucrainene, SBU, în schimbul unei recompense de 10.000 de dolari iar un al treilea suspect "a fost arestat în flagrant, cu mijloace distructive în drum spre locul infracțiunii".

"Mijloacele distructive" indicate de FSB sunt două dispozitive explozive improvizate echivalente cu 1,5 kg de TNT.

Rusia comunică în mod frecvent informații privind arestarea unor persoane pe care le prezintă ca spioni sau sabotori ce lucrează pentru Ucraina, în special în Crimeea, peninsula pe care a anexat-o în 2014.

Arestările anunțate joi vin înaintea unei întâlniri a șefilor diplomațiilor americană și rusă.

Rusia, care neagă orice intenție beligerantă, acuză la rândul său Ucraina că și-a trimis armata să-i combată pe separatiștii din Donbas și susține că Alianța Nord Atlantică, NATO, dorește să se extindă până la granițele sale.

×
Subiecte în articol: FSB spioni Ucraina
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close