Antena 3 CNN Externe Furie în China după ce oficialii au pătruns în casele oamenilor în căutarea suspecților COVID-19

Furie în China după ce oficialii au pătruns în casele oamenilor în căutarea suspecților COVID-19

Oficialii din orașul Guangzhou au oferit scuze pentru comportamentul ”violent” al unor subordonați care au intrat cu forța în 84 de case în timpul căutării unor persoane care ar fi putut intra în contact cu oameni infectați cu virusul SARS CoV-2

Furie în China după ce oficialii au pătruns în casele oamenilor în căutarea suspecților COVID-19
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    22 Iul 2022   •   21:13

Presa de stat a declarat că 84 de case dintr-un complex de apartamente din districtul Liwan din orașul Guangzhou au fost deschise în efortul de a găsi orice „contact apropiat” ascuns în interior și de a dezinfecta spațiile.

Ulterior, ușile au fost sigilate și instalate încuietori noi, a relatat ziarul Global Times.

Guvernul districtului Liwan și-a cerut scuze pentru un astfel de comportament ”prea simplificat și violent”.  A fost lansată o anchetă, iar ”persoanele relevante” vor fi pedepsite sever, s-a precizat în comunicat.

Acesta este cel mai recent exemplu de măsuri severe de prevenire a răspândirii virusului care au stârnit o reacție publică rară. Pe rețelele sociale, numeroși cetățeni s-au declarat revoltați de decizia autorităților.

Conducerea Chinei și-a menținut politica fermă „zero-COVID” în ciuda costurilor economice în creștere și a perturbării vieții cetățenilor, care continuă să fie supuși testelor de rutină și carantinelor.

Autoritățile de la Beijing au adoptat o abordare mai blândă, preocupate să nu provoace tulburări în capitală înaintea unui congres-cheie al partidului de la sfârșitul acestui an, la care președintele și liderul partidului Xi Jinping urmează să primească un al treilea mandat de cinci ani.

Marți, China a raportat 935 de cazuri locale, inclusiv 827 de infecții asimptomatice în 10 provincii. Cele mai multe cazuri au fost raportate în Guangxi și Gansu.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: China COVID-19 coronavirus Guangzhou
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close