Antena 3 CNN Externe Putin amenință că va lovi cu rachete ”unde nu a lovit încă” din cauza furnizării de arme către Ucraina

Putin amenință că va lovi cu rachete ”unde nu a lovit încă” din cauza furnizării de arme către Ucraina

Președintele rus Vladimir Putin a numit ”tam-tam” decizia țărilor occidentale de a furniza Ucrainei arme suplimentare și a avertizat că acest lucru ar putea prelungi conflictul armat.

Putin amenință că va lovi cu rachete ”unde nu a lovit încă” din cauza furnizării de arme către Ucraina
Sursa foto: hepta
de Alexandra Ionescu    |    05 Iun 2022   •   12:08

„În general, toată această agitație din cauza livrărilor suplimentare de arme, în opinia mea, are un singur scop - să prelungească cât mai mult posibil conflictul armat”, a spus Putin într-un interviu.

Rusia va trage concluziile corespunzătoare dacă Occidentul furnizează Ucrainei rachete cu rază lungă de acțiune”, a adăugat el, potrivit Interfax.

”Dar dacă sunt și vor fi aprovizionați, vom trage concluziile corespunzătoare din asta și vom folosi mijloacele noastre de distrugere, care sunt suficiente, pentru a lovi acele obiecte pe care încă nu le-am lovit”, a spus Putin.

În același timp, Putin a spus că nu este „nimic nou” în furnizarea de MLRS american la Kiev, deoarece armata ucraineană este înarmată cu sisteme similare în stil sovietic cu aceeași rază de acțiune.

Președintele rus a numit-o „compensare pentru pierderile de echipamente militare ucrainene” și că  „nu schimbă nimic în esență”.

Potrivit comandantului grupului operațional-tactic „Nord” Dmitri Krasilnikov, Ucraina are nevoie de arme antitanc cu rază lungă de acțiune pentru a distruge instalațiile de artilerie rusă, astfel încât infanteria să poată îndeplini sarcinile care îi sunt atribuite.

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina Vladimir Putin
Parteneri
Se schimbă regulile la ITP! Klaus Iohannis a promulgat legea
x close