Antena 3 CNN Externe Gaddafi: Interzicerea minaretelor în Elveţia este în avantajul Al Qaeda

Gaddafi: Interzicerea minaretelor în Elveţia este în avantajul Al Qaeda

Gaddafi: Interzicerea minaretelor în Elveţia este în avantajul Al Qaeda
Sursa foto: Muammar Gaddafi
07 Dec 2009   •   17:31

Interzicerea construcţiei de minarete în Elveţia este un cadou pentru Al Qaeda şi pentru toţi cei pe care Occidentul îi califică a fi terorişti islamici, crede liderul libian Muammar Gaddafi .
Elveţia a organizat un referendum pe 29 noiembrie, în urma căruia elveţienii au hotărât interzicerea construcţiei de minarete: un total de 57.5% dintre votanţi şi 22 din 26 cantoane au susţinut măsura.

"În acţiunile Elveţiei, Al Qaeda a găsit confirmarea afirmaţiilor sale că Europa este un duşman ce propagă ura şi care trebuie atacată până la victorie," arăta Gaddafi în cadrul unui discurs la o universitate islamică din Libia.
El a cerut statelor occidentale "să gândească şi să ia în considerare intereselor lor economice în lumea islamică."

"Aveţi nevoie de petrol, gaze, porturi, aveţi nevoie de mări, energie solară şi investiţii. Trebuie să gândiţi înainte de a lua asemenea decizii nesăbuite" .

Anterior referendumului, guvernul elveţian şi parlamentarii au criticat iniţiativa de a interzice minaretele, dar au fost forţaţi să accepte votul popular. Elveţia are 400.000 musulmani din o populaţie de 7,7 milioane.
Decizia a fost criticată de musulmani din lumea întreagă, deşi guvernul elveţian a subliniat că încă se pot construi moschee şi că "musulmanii din Elveţia pot practica religia şi să traiscă conform credinţei, ca şi înainte."

Un oficial turc a cerut musulmanilor să îşi retragă banii din băncile elveţie ca semn de protest. Elveţia câştigă anual 10 miliarde dolari din afaceri cu statele musulmane.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Elvetia organizatie terorista al Qaida
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close