Antena 3 CNN Externe Gafa de proporţii a unei mari companii europene. Milioane de femei din întreaga lume au fost indignate

Gafa de proporţii a unei mari companii europene. Milioane de femei din întreaga lume au fost indignate

Gafa de proporţii a unei mari companii europene. Milioane de femei din întreaga lume au fost indignate
Sursa foto: Foto: acidcow.com
03 Oct 2012   •   09:43

În Arabia Suadită, stat dominat de bărbaţi, femeile nu au nici măcar un loc la masa puterii. Această crudă realitate a fost evidenţiată de un simplu catalog de mobilă al companiei Ikea . Însă respectivele imagini au arătat că femeile saudite nu au loc nici la alte mese, nu numai la masa puterii.

Reprezentantele sexului feminin lipsesc cu desăvârşire din catalogul de prezentare. Imaginile în care apăreau femei au fost modificate pe calculator. Femeile au fost pur şi simplu şterse din fotografii sau au fost înlocuite cu bărbaţi.



Această informaţie a provocat nu numai indignarea femeilor din întreaga lume, dar şi furia ministrului Comerţului din Suedia,  Ewa Bjorling. "Regret enorm faptul că, în Arabia Saudită, egalitatea dintre sexe este inexistentă, lucru demonstrat din plin de aceste imagini" a declarat ministrul.

Reprezentanţii Ikea şi-au cerut scuze pentru acest incident şi au spus că "înţeleg indignarea şi supărarea oamenilor". "Nu compania a cerut această modificare. Greşeala a avut loc înaintea prezentării catalogului în Arabia Saudită" au explicat reprezentanţii Ikea, care au adăugat că îşi asumă responsabilitatea pentru acest incident nefericit, relatează CNN.




×
Subiecte în articol: ikea Arabia Saudita
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close