Antena 3 CNN Externe Gafă după gafă. Berlusconi a întrerupt un moment protocolar pentru a răspunde la telefon

Gafă după gafă. Berlusconi a întrerupt un moment protocolar pentru a răspunde la telefon

Gafă după gafă. Berlusconi a întrerupt un moment protocolar pentru a răspunde la telefon
Sursa foto: Silvio Berlusconi
04 Apr 2009   •   12:17

Gafa de proporţii a premierului italian Silvio Berlusconi chiar la summitul NATO. În timp ce liderii celor 28 de state membre NATO se pregăteau să treacă în mod simbolic peste râul Rin, Berlusconi nu se dezlipea de telefonul mobil. Premierul italian a fost aşteptat minute în şir chiar şi pentru poza oficială. Berlusconi a încălcat astfel grav protocolul NATO. Canelarul german, Anghela Merkel a fost amuzată pentru puţin timp, ca mai apoi să fie vizibil deranjată. Ea a decis în cele din urmă să permită începerea ceremoniei fără premierul italian.



Totuşi, nepoliticosul gest al premierului italian ar putea avea o explicaţie. Se pare că, de fapt, Silvio Berlusconi, făcea încercare de ultimă oră de a rezolva una dintre probleme summitului. Acesta purta o conversaţie cu omologul său turc, Erdogan pe care încerca să îl convingă să renunţe în a se opune nominalizării danezului Anders Rasmussen pentru funcţia de secretar general al NATO. Premierul danez Anders Fogh Rasmussen nu este agreat de Turcia din cauza poziţiei sale în disputa asupra caricaturilor profetului Mahomed.

Nu este prima gafă pe care premierul italian o face la summitul NATO. Berlusconi şi-a atras noi critici după ce a fost mustrat, la Londra, chiar de regina Elisabeta a Doua. Incidentul s-a petrecut miercuri, la un ?portret de familie? al liderilor G20, Berlusconi l-a strigat zgomotos pe preşedintele Obama, ceea ce a deranjat-o vizibil pe regină.

Momentul n-a trecut neobservat nici de jurnaliştii italieni, care s-au dezlănţuit împotriva premierului. Ziarele favorabile lui Berlusconi au relatat, de asemenea, întâmplarea, dar într-o notă pozitivă: ele au susţinut că liderul italian ?a destins atmosfera? reuniunii.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Silvio Berlusconi gafa
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close