Antena 3 CNN Externe Gamer atacat de trupele SWAT. "Hopa, asta nu e bine!", e tot ce a mai apucat tânărul să spună

Gamer atacat de trupele SWAT. "Hopa, asta nu e bine!", e tot ce a mai apucat tânărul să spună

Gamer atacat de trupele SWAT. "Hopa, asta nu e bine!", e tot ce a mai apucat tânărul să spună
29 Aug 2014   •   09:18

Un american pasionat de jocuri video s-a trezit, în lumea reală, eroul unei aventuri de genul celor trăite până atunci doar în mediul virtual. Mai mulţi poliţişti înarmaţi până în dinţi i-au invadat biroul, l-au culcat la pământ şi l-au arestat.

Tânărul nu făcuse nimic rău, dar era ţinta unei farse puse la cale de alt jucător, care ştia că incidentul va fi transmis în direct pe Internet.

Jordan Mathewson, cunoscut în lumea jocurilor sub numele de Kootra, se lupta cu teroriştii din mediul virtual Counterstrike, când a băgat de seamă că se întâmpla ceva neobişnuit.

În câteva secunde, în birou au năvălit mai mulţi poliţişti în ţinută de luptă. Kootra a fost pus pe burtă şi ţintuit la pământ, sub bocancul unui luptător anti-tero.

Intervenţia poliţiştilor a venit în urma unui apel telefonic anonim.

Cel ce a sunat afirma că el şi-a împuşcat doi colegi, se ascunde în birou şi reţine ca ostatici câţiva prieteni pe care i-a legat.

Poliţiştii şi-au dat repede seama că jucătorul nu prezenta niciun pericol, aşa că l-au eliberat şi şi-au cerut scuze.

Autorităţile au luat ameninţarea în serios. Au mobilizat pompierii şi agenţii FBI, iar şcolile din zonă au fost închise.

Kootra nu este prima victimă a unei asemenea glume. Procedeul este atât de frecvent încât a căpătat şi un nume, SWATTING, de la iniţialele echipelor speciale ale poliţiei americane, SWAT.  Poliţia promite că-l va aduce în instanţă pe vinovat, care s-a lăudat, deja, cu isprava sa pe un forum online, fără să-şi dezvăluie identitatea.

×
Subiecte în articol: SUA
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close