Antena 3 CNN Externe Un al treilea general rus a fost ucis în Ucraina

Un al treilea general rus a fost ucis în Ucraina

Generalul Andrei Kolesnikov este al treilea general rus care a murit în timpul invaziei țării sale în Ucraina, în timp ce atacul continuă în a treia săptămână.

Un al treilea general rus a fost ucis în Ucraina
Sursa foto: Twitter/Euromaidan Press
de Alexandra Ionescu    |    11 Mar 2022   •   19:53

Generalul Andrei Kolesnikov, din cadrul Armatei a 29-a Combinate, a fost ucis în lupte.

El a fost unul dintre cei 20 de generali ruși despre care se credea că conduc o invazie care a fost plină de erori tactice, potrivit oficialilor occidentali.

Aceasta implică o rată relativ ridicată de victime în timpul invaziei de două săptămâni, ceea ce au sugerat că au fost dislocați neobișnuit de aproape de liniile frontului, ceea ce ar putea indica, potrivit unui oficial, că trupele ruse din prima linie „sunt incapabile să ia decizii pe cont propriu, nu au cunoștință de situație sau... se tem să avanseze”.

Oficialii serviciilor de informații americane au mai spus că Rusia a fost surprinsă de spiritul de luptă al Ucrainei.

Moartea sa va fi o lovitură pentru Vladimir Putin și Kremlin, care, abia astăzi, au susținut că invazia continuă să meargă conform planului. 

Moartea lui Kolesnikov vine după uciderea generalului-maior Vitali Gerasimov, șeful de stat major al Armatei 41, care a murit în afara Harkovului, alături de alți ofițeri superiori, și a generalului-maior Andrei Suhovetski, informează The Mirror.

Suhovetski a fost primul general care a murit și a fost ucis de un lunetist, iar Putinn i-a confirmat moartea într-un discurs la opt zile după invazie.

 

 

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close