Antena 3 CNN Externe George Bush consideră juste controversatele metode folosite în "războiul împotriva terorismului"

George Bush consideră juste controversatele metode folosite în "războiul împotriva terorismului"

George Bush consideră juste controversatele metode folosite în "războiul împotriva terorismului"
31 Oct 2008   •   09:50

George W. Bush apreciază că la sfârşitul mandatului său, Statele Unite sunt mai sigure decât la începutul lui. Într-un discurs susţinut în faţa şcolii FBI din Quantico, Bush a declarat că, nu este o întâmplare faptul că, după 11 septembrie 2001, "au trecut mai mult de şapte ani fără ca un alt atentat să fie comis pe teritoriul nostru?. Preşedintele american îşi justifică acţiunile din ultimii opt ani explicând absenţa atentatelor prin angajamentul militar american în Afganistan şi în Irak, plasat sub semnul "războiului împotriva terorismului", printr-o serie de programe speciale, foarte contestate, sau prin reformarea FBI, anunţă AFP.
"Am transformat o agenţie fondată în urmă cu un secol pentru a face faţă provocărilor secolului XXI. Graţie spiritului vizionar şi a determinării FBI, America este mai în siguranţă astăzi decât la 11 septembrie 2001", a declarat el în la ceremonia în care elevii de la Quantico au depus jurământul pentru a deveni agenţi FBI.
Bush a lăudat programele controversate, cum ar fi programul secret de interogare şi detenţie a suspecţilor de terorism sau cel care permite spionarea conversaţiilor americanilor. Preşedintele american i-a asigurat însă din nou pe americani că libertăţile le vor fi respectate.
George W. Bush va pleca de la Casa Albă la 20 ianuarie, în urma a opt ani marcaţi de atentatele împotriva World Trade Center şi a Pentagonului, de războaiele din Afganistan şi Irak şi de "războiul împotriva terorismului", declanşat după 11 septembrie.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: SUA
Parteneri
Vremea severă a făcut prăpăd în mai multe zone din țară
x close