Antena 3 CNN Externe Germania, ameninţată cu atacuri teroriste de al-Qaida

Germania, ameninţată cu atacuri teroriste de al-Qaida

Germania, ameninţată cu atacuri teroriste de al-Qaida
18 Sep 2009   •   21:43

Germania este ameninţată cu atacuri teroriste de către reţeaua al-Qaida, dacă nu îşi retrage trupele din Afganistan, informează AFP, care citează centre de supraveghere ale site-urilor islamiste.

Un bărbat cu faţa neacoperită şi cu haine occidentale, care s-a prezentat drept Abu Talha a declarat, prin intermediul unei înregistrări video postate vineri, că germanii ar putea avea parte de o ?trezire dureroasă? după alegerile, care vor avea loc în 27 septembrie, dacă actuala coaliţie rămâne la putere.

Bărbatul le-a cerut ?fraţilor? din Germania să ?păstreze distanţa faţă de lucrurile care nu sunt importante?, pentru două săptămâni după alegerile legislative.

"E timpul ca Germania să afle că Afganistanul nu este un land german şi că acolo nu poate fi organizat un festival al berii tot anul", spune islamistul, conform centrului SITE.

În acelaşi timp, liderul islamist le-a cerut tinerilor musulmani din Germania să permită reţelei al-Qaida să organizeze primele acţiuni. De asemenea, el a promis că oraşul Kiel, situat în nord, va fi "în siguranţă".

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: al-Qaida Germania
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close