Antena 3 Externe Germania. Autorităţile au descoperit primii porci contaminaţi cu dioxină

Germania. Autorităţile au descoperit primii porci contaminaţi cu dioxină

12 Ian 2011   •   19:34
Germania. Autorităţile au descoperit primii porci contaminaţi cu dioxină
Sursa foto: Foto: Antena 3

Germania e din nou în alertă sanitară după ce autorităţile au descoperit primii porci contaminaţi cu dioxină. Unele animale au fost deja sacrificate, iar oficialii încearcă acum să găsească şi să recupereze carnea infestată. Încă nu ştiu dacă o parte a fost şi exportată.

Porcii contaminaţi au fost descoperiţi la o fermă din nordul Germaniei. Alte nouă ferme din vecinătate sunt strict supravegheate de autorităţi.

Aceasta nu e prima alertă sanitară lansată în Germania în ultima vreme. Sătpămâna trecută, peste 4.500 de ferme au fost închise după descoperirea unor ouă contaminate cu dioxine. Mii de păsări au fost sacrificate, în întreaga ţară. Se pare că vieţuitoarele au mâncat seminţe infestate cu toxine şi astfel s-au contaminat şi ele.

Dioxinele sunt substanţe nocive ce rezultă în urma unor procese industriale. Ele favorizează apariţia cancerului şi pot afecta grav femeile însărcinate.

 

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close