Antena 3 Externe Germania va cumpăra gaz natural lichefiat din SUA

Germania va cumpăra gaz natural lichefiat din SUA

de Alexandra Ionescu    |    25 Mai 2022   •   20:17
Germania va cumpăra gaz natural lichefiat din SUA
Sursa foto: Twitter/ Hromadske Int.

Compania americană Sempra Energy, a anunţat miercuri că va vinde aproximativ 2,25 milioane de tone de gaz natural lichefiat (GNL) pe an către cel mai mare producător de energie electrică din Germania, RWE AG, care încearcă să elimine treptat gazul rusesc.

”RWE Supply & Trading și Sempra Infrastructure au semnat un acord principal de furnizare de GNL pentru portofoliul companiei europene de utilitate RWE din proiectul Port Arthur LNG din Texas, SUA.

Condițiile prevăd negocierea și finalizarea unui contract final de furnizare și cumpărare pe 15 ani pentru aproximativ 2, 25 de milioane de tone de GNL pe an”, a spus compania.

André Strake, CEO al RWE Supply & Trading a declarat: „În calitate de RWE, suntem încântați să ne unim forțele cu Sempra Infrastructure, una dintre cele mai importante companii de infrastructură GNL din SUA.

Acest parteneriat va ajuta la diversificarea portofoliului de aprovizionare cu gaze RWE și al Germaniei și, prin urmare, va îmbunătățirea securității aprovizionării în Europa pe termen lung.”

Germania și Qatar au semnat vineri un acord pentru aprofundarea cooperării în domeniul energiei, în timp ce Berlinul încearcă să-și diversifice aprovizionarea cu gaze naturale și să renunțe la utilizarea gazului rusesc.

×

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close