Antena 3 CNN Externe Germania îşi sărbătoreşte ziua naţională. Au trecut 20 de ani de la căderea Zidului Berlinului (VIDEO)

Germania îşi sărbătoreşte ziua naţională. Au trecut 20 de ani de la căderea Zidului Berlinului (VIDEO)

Germania îşi sărbătoreşte ziua naţională. Au trecut 20 de ani de la căderea Zidului Berlinului (VIDEO)
Sursa foto: Foto: guides.library.msstate.edu
03 Oct 2010   •   15:45

Germania sărbătoreşte  Ziua naţională. Au trecut 20 de ani de când Republica Federală Germană şi Republica Democrată Germană au cunoscut unificarea politică, legislativă, teritorială şi administrativă. Evenimentul va fi sărbătorit printr-o serie de ceremonii la care participă cancelarul Angela Merkel şi preşedintele Christian Wulf.

Pe 3 octombrie 1990, la 11 luni după căderea Zidului Berlinului, intra în vigoare tratatul în baza căruia se uneau politic Germania de Vest si cea de Est. Momentul atât de aşteptat de toată suflarea din Republică a fost sărbătorit în fiecare an ca cel mai important eveniment din istoria Germaniei. Istoricii spun însă că diferenţele sunt încă notabile între cele două zone ale ţării.

Fosta RDG rămâne slab industrializată, salariile şi pensiile sunt inferioare celor din fosta RFG. Cu toate acestea, Germania a rămas principala putere europeană. În acest an autorităţile de la Berlin au anunţat cea mai mare creştere economică din istorie ţării.

Nu toată lumea se bucură însă de unificarea Germaniei. Extremiştii de stânga au ameninţat că vor boicota manifestaţiile şi în acest an. Peste 3 mii de poliţişti au fost mobilizaţi pentru ca protestele să nu degenereze.

Oamenii spun însă că ziua de azi este importantă pentru toată Europa, nu numai pentru Germania.

Reunificarea este sarbatorită printr-o serie de ceremonii, în special în Bremen, unde cancelarul Angela Merkel şi preşedintele Christian Wulf vor susţine mai multe discursuri.



Antena 3

×
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close