Antena 3 CNN Externe Germania. Serviciile de informaţii au interceptat un apel telefonic ce sugerează vinovăţia lui Assad

Germania. Serviciile de informaţii au interceptat un apel telefonic ce sugerează vinovăţia lui Assad

Germania. Serviciile de informaţii au interceptat un apel telefonic ce sugerează vinovăţia lui Assad
Sursa foto: Foto: thenolank.com
de M.Z.    |    04 Sep 2013   •   21:22
Un oficial Hezbollah a afirmat într-o convorbire telefonică, interceptată de serviciile de informaţii germane, că preşedintele Bashar al-Assad a făcut o greşeală ordonând un atac cu arme chimice luna trecută, afirmaţie care sugerează vinovăţia liderului sirian, au declarat participanţii la o conferinţă de informare a parlamentarilor germani pe probleme de securitate, informează joi Reuters, potrivit Agerpres.
 
Conform participanţilor la întâlnirea care a avut loc luni, la care a participat ministrul de Externe Guido Westerwelle, şeful agenţiei de informaţii externe BND le-a spus parlamentarilor că printre dovezile privind responsabilitatea lui Assad în atacul de pe 21 august se numără şi un apel telefonic interceptat care se consideră a fi între un important membru al grupării şiite libaneze Hezbollah şi ambasada iraniană de la Damasc. 
 
În convorbirea telefonică, oficialul Hezbollah afirmă că ordinul lui Bashar al-Assad privind realizarea acestui atac a fost o greşeală şi că el şi-ar fi pierdut curajul. 
 
Atât Iranul cât şi Hezbollah sunt susţinători ai regimului Assad, notează Reuters.

Regimul sirian şi forţele opoziţiei se acuză reciproc de presupusulatac cu arme chimice care ar fi avut loc pe 21 august la Damasc

Potrivit ONU, peste 10.000 de persoane au fost ucise în Siria de la începutul revoltei împotriva regimului lui Bashar al-Assad, în martie 2011.

×
Subiecte în articol: Siria atac chimic Bashar al-Assad
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close