x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Fii alături de noi!

Gest plin de bunătate şi umilinţă făcut de Papa Francisc. Suveranul Pontif a spălat picioarele a 12 deţinuţi din penitenciar

de O.P.   •   03 Apr 2015   •   06:38
Gest plin de bunătate şi umilinţă făcut de Papa Francisc. Suveranul Pontif a spălat picioarele a 12 deţinuţi din penitenciar 442
Papa Francisc a spălat picioarele a 12 deţinuţi de la penitenciarul Rebibbia din Roma, unde se află şi aproape 160 de români, în cel de-al treilea an de la preluarea mandatului papal.

Cei 12 au fost aleşi din rândul celor ce vin frecvent la slujba de duminică la capela închisorii. Bărbaţi, femei, de diferite credinţe şi chiar atei, care caută alinare între zidurile Bisericii. 300 de prizonieri au asistat la ceremonia din capela "Tatăl Nostru", iar alţi 400 au privit slujba din curtea instituţiei pe ecranele de dimensiuni mari amplasate special pentru acest eveniment.

Cu toţii au ascultat în tăcere vorbele rostite de Suveranul Pontif, în timpul ceremoniei. Papa Francisc nu este la primul său astfel de gest. În 2013, el a spălat picioarele unor deţinuţi de la un centru de detenţie juvenilă din Roma.

Ritualul, ce are loc în Joia Mare, aminteşte de gestul plin de smerenie făcut de Iisus la Cina cea de Taină, când a spălat picioarele celor 12 apostoli.
sati