Antena 3 CNN Externe Giulia și Alessia au murit spulberate de tren, în Italia! Mama lor este de negăsit. Ce spun vecinii din România despre femeie

Giulia și Alessia au murit spulberate de tren, în Italia! Mama lor este de negăsit. Ce spun vecinii din România despre femeie

Polițiștii italieni au pornit o anchetă și încearcă din răsputeri să reconstruiască ultima noapte din viața celor două surori care au pierit ucise de tren în Italia. Mama fetelor, o româncă ce a încercat să își refacă viața alături de un bărbat italian, este de negăsit. Vecinii nici nu vor să audă de ea şi o acuză că şi-a abandonat familia.

Giulia și Alessia au murit spulberate de tren, în Italia! Mama lor este de negăsit. Ce spun vecinii din România despre femeie
Sursa foto: Lea Zichella / Facebook
de Laura Dinu    |    01 Aug 2022   •   15:30

Un weekend petrecut în Riccione, printre cluburile cu viață de noapte și foarte mulți tineri. Visul a mii de băieți și fete precum Giulia și Alessia Pisanu, cele două surori în vârstă de 17 și 15 ani, care au murit duminică în zori, ucise de un tren în gara Riccione.  

O tragedie care a ținut în suspans mii de părinți care, în momentul în care vestea s-a răspândit, au luat cu asalt tablourile de la dediul Poliției din Rimini pentru a vedea care sunt victimele rămase neidentificate până la începutul după-amiezei.  

Faptul că trenul le-a lovit cu o viteză de 200 de kilometri la oră, dar și lipsa documentelor de identitate, au făcut aproape imposibilă recunoașterea cadavrelor. Abia spre după-amiază, tatăl celor două fete, venit într-o fugă din Catenaso, a reușit să își recunoască fiicele. Acest lucru nu l-a mulțumit însă pe procurorul de serviciu, care a dispus autopsierea cadavrelor și examinarea ADN pentru a verifica identitatea lor, scrie riminitoday.it.

Autopsia urmează să stabilească starea celor două tinere la momentul impactului, în condițiile în care mai multe persoane le-au văzut clătinându-se pe calea ferată în timp ce trenul se apropia cu viteză. Pe de altă parte, ancheta va trebui să stabilească locurile frecventate de fete în noaptea aceea.  

"Am primit confirmarea pe care nu ne-am dorit-o niciodată: cele două surori tinere ucise de un tren în Riccione sunt, din păcate, din orașul nostru. Suntem șocați în fața acestei tragedii atât de greu de înțeles și acceptat și simțim o durere de neconceput", scriu reprezentanții Municipiului Castenaso, condus de primarul Carlo Gubellini. „Este o mare durere pentru întreaga comunitate”, spune primarul. „Toată comunitatea din Castenaso este alături de părinți, membrii familiei și prieteni: Giulia și Alessia, fie-vă țărâna ușoară. Ați plecat prea devreme!”. 

Giulia şi Alessia Pisanu locuiau în Madonna di Castenaso, lângă Bologna, acolo unde tatăl lor avea o companie de logistică.  

Cele două tinere mai aveau o soră vitregă, pe nume Ștefania. Fata era mai mare decât ele și se născuse în România, venind dintr-o relație anterioară a mamei lor. Aceasta trăia acum în casa lui Vittorio, tatăl copilelor care urmăreşte, copleşit de suferinţă, evoluţia investigaţiilor. 

Pe de altă parte, mama acestora nu este de găsit. Femeia ar fi plecat în țară de câteva luni. Iar familia nu a făcut prea multe declarații cu privire la aceasta, scrie ObservatorNews.ro.

"Preferăm să nu comentăm nimic, pentru moment", a declarat Ștefania, adăugând că trec prin "clipe tragice".

Giulia ar fi împlinit 17 ani în luna septembrie şi visa să devină coafeză. Amândouă erau eleve de liceu, iar mezina talentată mergea la Şcoala de Arte din Bologna. 

×
Subiecte în articol: Italia
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close