Antena 3 CNN Externe S-a aflat cauza morții jurnalistului Grant Wahl, care a murit pe stadionul Lusail din Qatar, în timpul meciului Argentina-Olanda

S-a aflat cauza morții jurnalistului Grant Wahl, care a murit pe stadionul Lusail din Qatar, în timpul meciului Argentina-Olanda

Soția jurnalistului Grant Wahl, dr. Celine Gounder, a anunțat miercuri, pentru CBS News, cauza morții acestuia.

S-a aflat cauza morții jurnalistului Grant Wahl, care a murit pe stadionul Lusail din Qatar, în timpul meciului Argentina-Olanda
Sursa foto: Facebook
de Laura Dinu    |    16 Dec 2022   •   13:09

Potrivit soției lui, renumitul jurnalist de fotbal a murit din cauza unui anevrism de aortă care s-a rupt. 

 ”I s-a făcut o autopsie aici, în New York, care a arătat că avea un anevrism de aortă care s-a rupt”, a spus Gounder, specialist în boli infecțioase și colaborator CBS News

”Este doar unul dintre aceste lucruri care probabil a evoluat în ani de zile și din orice motiv s-a întâmplat în acel moment”, a spus ea.  

Wahl a murit la vârsta de 49 de ani, în timp ce se afla în Qatar, la Cupa Mondială. Agentul său, Tim Scanlan, a declarat că jurnalistului i s-a făcut rău în sala de presă, în timpul meciului din sferturile de finală dintre Argentina și Olanda, când cele două echipe au început să joace în prelungiri. Paramedicii au fost chemați la fața locului, a spus Scanlan, dar nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața jurnalistului. 

Oficialii din Qatar au declarat că Wahl ”a primit tratament medical imediat la fața locului, care a continuat în timp ce a fost transferat cu ambulanța la Spitalul General Hamad”. 

Soția jurnalistului a spus că se pregătea să plece de la serviciu, vineri, când a văzut mesajele primite pe Twitter, mesaje text și e-mail și și-a dat seama „în mod clar că ceva nu este în regulă”. I s-a spus că soțul ei s-a prăbușit și a fost dus la spital după aproximativ 20 de minute de resuscitare. Ea a încercat să sune la spital pentru a afla ce s-a întâmplat. 

”Am tot întrebat: a avut puls?” spune ea. "Dacă ar fi avut puls când a părăsit stadionul, ar fi fost un semn bun, dar nimeni nu mi-a răspuns la întrebare. De aceea m-am speriat." 

Gounder a scris vineri pe Twitter că este „în stare de șoc” din cauza morții soțului ei și a mulțumit ”familiei din fotbal” a lui Wahl și prietenilor lor pentru sprijinul acordat. 

”Să știu că a fost iubit de atât de mulți oameni mă face să mă simt mai puțin singură”, a spus Gounder. ”Este ca o îmbrățișare caldă când ai cu adevărat nevoie de ea”. 

Un jurnalist extraordinar, Wahl a scris pentru mai multe ziare și a fost colaborator CBS Sports. El a fost analist la CBS Sports HQ pe tot parcursul Cupei Mondiale din Qatar și a scris rubrici pentru invitați axate pe echipa națională masculină a SUA. De asemenea, a fost consultant editorial pentru documentare despre fotbal la Paramount. 

Wahl a vorbit joi despre sănătatea sa, pe podcastul Spotify, spunând că a făcut bronșită în timp ce era la Cupa Mondială.   

Trupul său a fost repatriat, luni, în Statele Unite. 

×
Subiecte în articol: Grant Wahl
Parteneri
Vremea se schimbă radical în România
x close