Antena 3 CNN Externe Doi greci au fost uciși, și alți doi grav răniți într-un incident cu soldați ucrainieni | Grecia cere cetățenilor săi să plece imediat din Ucraina

Doi greci au fost uciși, și alți doi grav răniți într-un incident cu soldați ucrainieni | Grecia cere cetățenilor săi să plece imediat din Ucraina

Ministerul de Externe al Greciei a declarat luni că doi cetățeni greci au fost uciși și alți doi au fost grav răniți într-un incident care a implicat soldați ucraineni în estul țării, în apropiere de prima linie a conflictului cu forțele separatiste pro-ruse.

Doi greci au fost uciși, și alți doi grav răniți într-un incident cu soldați ucrainieni | Grecia cere cetățenilor săi să plece imediat din Ucraina
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    15 Feb 2022   •   14:47

Anterior, Grecia a emis un aviz prin care își îndeamnă cetățenii să evite călătoria în Ucraina și le cere tuturor grecilor de acolo să plece „imediat” în fața temerilor că Rusia, care are forțe masive în apropierea granițelor Ucrainei, ar putea invada în curând.

Moscova a negat orice plan de invazie și a acuzat Occidentul de isterie, dar a precizat că vede în dorința Ucrainei de a avea legături mai strânse cu Occidentul, în special cu NATO, o amenințare și a cerut o serie de concesii de securitate.

Ministerul grec de externe a declarat că trei soldați ucraineni sunt „responsabili” pentru decesele și rănile celor patru greci din satul Hranitne, aproape de „linia de contact” cu forțele separatiste pro-ruse.

Se pare că incidentul a izbucnit după ce grecii și soldații ucraineni s-au certat „dintr-un motiv nesemnificativ”.

Un oficial al ministerului grec de externe a spus că incidentul nu are nimic de-a face cu conflictul în curs din regiune, potrivit Reuters.

Declarația ministerului spune că ministrul grec de externe Nikos Dendias a căutat să vorbească cu omologul său ucrainean despre incident și subliniază că comunitatea greacă din Ucraina ar trebui protejată. Câteva mii de cetățeni greci trăiesc în fosta republică sovietică.

×
Parteneri
Incendiu puternic în cartierul Aviației din București
x close