Antena 3 CNN Externe Grecia a spus "NU" Europei şi noilor măsuri de austeritate cerute de creditorii internaţionali

Grecia a spus "NU" Europei şi noilor măsuri de austeritate cerute de creditorii internaţionali

Grecia a spus "NU" Europei şi noilor măsuri de austeritate cerute de creditorii internaţionali
de S.T.    |    06 Iul 2015   •   08:27

Grecia a spus "NU" Europei şi noilor măsuri de austeritate cerute de creditorii internaţionali. Cu o majoritate concludentă, de peste 61%, alegătorii greci au optat pentru un viitor incert care i-ar putea trimite în afara zonei euro.

Premierul Alexis Tsipras promite că va relua, chiar de astăzi, negocierile cu partenerii externi dar aceştia, uimiţi de rezultatul referendumului, sunt mult mai rezervaţi.

După anunţarea rezultatului, euro a scăzut cu aproape 1% faţă de dolar.

Bucuria grecilor ar putea să nu dureze prea mult. După cum scrie Associated Press, rezultatul votului îndreaptă Grecia, dar şi întreaga zonă euro "spre ape necunoscute".

După anunţarea rezultatelor, Tsipras a discutat prin telefon cu François Hollande care se va întâlni, astăzi, cu Angela Merkel. Aceasta nu a comentat încă referendumul, dar vicecancelarul Sigmar Gabriel a spus că grecii "au tăiat ultimele punţi spre un compromis" iar negocierile nici nu ar mai avea rost.

Şefii de stat şi de guvern din zona Euro se întrunesc de urgenţă, marţi, la Bruxelles iar reuniunea ar putea fi decisivă pentru viitorul Greciei.

×
Subiecte în articol: Grecia Alexis Tsipras zona euro referendum
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close