Antena 3 CNN Externe Grecia trebuie să facă economii imediate de 3 miliarde euro, pentru a păstra protecţia UE şi FMI

Grecia trebuie să facă economii imediate de 3 miliarde euro, pentru a păstra protecţia UE şi FMI

Grecia trebuie să facă economii imediate de 3 miliarde euro, pentru a păstra protecţia UE şi FMI
Sursa foto: Foto: stand-business.com
de M.Z.    |    10 Iul 2012   •   19:56

Grecia trebuie să facă economii imediate de circa trei miliarde de euro pentru a-şi redresa conturile şi a rămâne sub protecţia financiară a Uniunii Europene şi a FMI, a avertizat marţi ministrul elen de Finanţe, Yannis Stournaras.

"Partenerii Greciei au cerut aplicarea măsurilor asumate pentru 2012, în următoarele câteva săptămâni. Trebuie luate măsuri de economisire a 3 miliarde de euro, restante din luna martie", a afirmat Stournaras, potrivit AFP.

Pe de altă parte, autorităţile de la Atena încearcă să obţină de la instituţiile creditoare o soluţie intermediară care să-i permită acoperirea, până în septembrie, a necesarului de finanţare, după ce în luna mai au fost blocate plăţile care feresc ţara de intrarea în încetare de plată.

Grija noastră principală este asigurarea unei finanţări intermediare, înainte de deblocarea următoarei tranşe, de 31,5 miliarde de euro, care include şi fondurile destinate recapitalizării băncilor", a arătat ministrul elen.

Chiar dacă vor fi aplicate măsurile bugetare şi cele referitoare la privatizări, Grecia nu va putea să respecte angajamentul privind reducerea deficitului bugetar la 5,4% din PIB, din cauza agravării recesiunii, a avertizat Stournaras.


×
Subiecte în articol: Grecia protecţie UE FMI
Parteneri
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept
x close