Antena 3 CNN Externe Greta Thunberg va aloca 100.000 de euro mecanismului COVAX, pentru a lupta împotriva „tragediei inegalităţii accesului la vaccinuri”

Greta Thunberg va aloca 100.000 de euro mecanismului COVAX, pentru a lupta împotriva „tragediei inegalităţii accesului la vaccinuri”

Fundaţia tinerei activiste pentru climă, Greta Thunberg, a anunţat că va aloca 100.000 de euro sistemului COVAX, pentru a lupta contra„tragediei inegalităţii accesului la vaccinuri” în faţa pandemiei, potrivit AFP.

Greta Thunberg va aloca 100.000 de euro mecanismului COVAX, pentru a lupta împotriva „tragediei inegalităţii accesului la vaccinuri”
Sursa foto: Greta Thunberg/Facebook
de Georgiana Adam    |    19 Apr 2021   •   22:11

"Avem mijloacele la dispoziţia noastră pentru a corecta dezechilibrul enorm care există astăzi în lume în lupta contra Covid-19. La fel ca schimbarea climatică, trebuie să-i ajutăm mai întâi pe cei mai vulnerabili", a spus Greta Thunberg, celebra adolescentă, cunoscută pentru lupta contra schimbărilor climatice.

Suma care va fi transferată fundaţiei OMS (Organizaţia Mondială a Sănătăţii) va fi destinată pentru "cumpărarea vaccinurilor contra COVID-19, în cadrul efortului mondial pentru un acces echitabil la vaccinuri al persoanelor în risc", a anunţat OMS, luni, într-un comunicat, conform Agence France-Presse (AFP).

"Comunitatea internaţională trebuie să facă mai mult pentru a atenua tragedia care este inegalitatea privind vaccinul", a spus Greta Thunberg, înainte de a participa la o conferinţă de presă cu directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Tânăra activistă sudedeză este convinsă de faptul că mecanismul COVAX - un parteneriat public-privat între OMS, Alianţa pentru vaccinuri (Gavi) şi Cepi (Coaliţia pentru inovaţii în domeniul pregătirii pentru epidemii) care ar trebui să garanteze o distribuţie echitabilă a vaccinurilor, în special către 92 de ţări sărace - reprezintă răspunsul corect.

 "Încurajez comunitatea mondială să urmeze exemplul Gretei şi să facă ce poate ea, în susţinerea Covax, pentru a-i proteja pe cei mai vulnerabili contra acestei pandemii", a adăugat doctorul Tedros.

Rolul COVAX este de a urmări continuu dezvoltarea vaccinurilor COVID-19 pentru a identifica cei mai adecvați candidați pentru producerea vaccinurilor și colaborează cu producătorii pentru a-i stimula să își extindă capacitatea de producție înainte ca vaccinurile să primească aprobarea de reglementare, potrivit unicef.org.

 

×
Subiecte în articol: Greta Thunberg vaccinuri COVAX
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close