Antena 3 Externe Gripa H7N9 a demonstrat rezistenţă la antivirale. "Situaţia este îngrijorătoare"

Gripa H7N9 a demonstrat rezistenţă la antivirale. "Situaţia este îngrijorătoare"

de S.T.    |    29 Mai 2013   •   08:27
Gripa H7N9 a demonstrat rezistenţă la antivirale. "Situaţia este îngrijorătoare"

Virologii au confirmat existenţa unor cazuri de rezistenţă a virusului gripei aviare H7N9 la antiviralele obişnuite folosite împotriva gripei la om, precum Tamiflu, relatează AFP.
   
Într-un studiu publicat marţi în revista medicală The Lancet, o echipă de medici descrie trei cazuri de rezistenţă la antivirale, la pacienţii infectaţi de virusul H7N9, în China.
   
Echipa a studiat cazul a 14 pacienţi spitalizaţi la Shanghai în aprilie, cu o infecţie confirmată cu virusul H7N9.
   
În cazul a trei pacienţi afectaţi grav de virus, tratamentul antiviral nu a redus nivelul încărcăturii virale, virologii suspectând o rezistenţă.  Aceasta a fost confirmată de analiza genetică a virusului, virologii identificând o mutaţie caracteristică rezistenţei la antivirale (oseltamivir sau Tamiflu şi peramivir).
   
Doi dintre aceşti pacienţi şi-au pierdut viaţa, iar al treilea se afla sub asistenţă respiratorie extracorporală la momentul la care studiul a fost supus analizei.
   
"Aparenta uşurinţă cu care rezistenţa la antivirale a apărut la virusul H7N9 este îngrijorătoare", apreciază autorii studiului.
   
În total, 130 de persoane au fost infectate de virus în China, dintre care 37 au decedat. Niciun nou caz uman nu a fost înregistrat în cursul ultimelor două săptămâni, a precizat luni Guvernul chinez.
   
Antiviralele precum Tamiflu sunt singurul tratament actual disponibil împotriva gripei H7N9. Acestea permit în general reducerea încărcăturii virale şi tratarea celor bolanvi.
  

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close