Antena 3 CNN Externe Gripa porcină se apropie de România? Pacient suspect în Croaţia

Gripa porcină se apropie de România? Pacient suspect în Croaţia

Gripa porcină se apropie de România? Pacient suspect în Croaţia
Sursa foto: gripa
29 Apr 2009   •   18:21

Un pacient suspectat că suferă de gripă porcină a fost internat în Croaţia. Este vorba despre o femeie în vârstă de 22 de ani, care s-a întros recent din SUA, potrivit AFP. Femeia suferă de simptomele cunoscute, printre care febră, stare de vomă şi dureri de cap.

Din Europa, în America şi în Asia, lumea este în alertă maximă, din cauza gripei porcine. Virusul ucigaş a făcut o primă victimă în Statele Unite, după ce până acum au murit oameni numai în Mexic. Este vorba despre un copil de aproape 2 ani, care a murit în Texas.

Copilul era mexican şi fusese adus în SUA pentru tratament, la un spital din Houston, potrivit CNN.

Trei cazuri noi de infecţie au fost descoperite şi în Marea Britanie, unul în Austria iar cinci sunt în Germania. În Spania, autorităţile au confirmat deja 10 cazuri de gripă porcină. Tulpina virusului ar putea ajunge în Ungaria în câteva zile, spune un oficial de la Budapesta.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat că ar putea ridica nivelul de alertă la gradul cinci, din şase, semn că ne aflăm în pragul unei pandemii.

În Mexic, locul de unde a izbucnit epidemia, tot mai mulţi oameni sunt suspecaţi că ar putea fi infectaţi cu virusul gripei porcine. Mexicul este practic izolat. Toate restaurantele şi barurile din capitală au fost închise pentru a se preveni răspândirea virusului. Chiar şi parlamentarii s-au prezentat la muncă purtând măşti pe faţă.


Citiţi articolul Ce este gripa aviară şi cât de periculoasă este ea pentru om

Autorităţile americane cercetează posibilitatea existenţei unui nou focar de infecţii în Statele Unite. În acest caz, Organizaţia Moldială a Sănătăţii ar putea ridica nivelul de alertă de la 4 la 5.

Noi cazuri au fost confirmate în Europa şi pe alte continente. Zeci de bolnavi cu simptomele maladiei se află sub supravegherea medicilor.

Comisarul european pentru Sănătate a solicitat o întâlnire cu principalele grupuri farmaceutice, la Bruxelles, pentru a analiza posibilităţile de combatere a gripei porcine.

Antena 3

×
Subiecte în articol: gripa porcina SUA bebelus
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close