Antena 3 CNN Externe Grup de rasişti din Moscova, condamnat pentru 20 de crime

Grup de rasişti din Moscova, condamnat pentru 20 de crime

Grup de rasişti din Moscova, condamnat pentru 20 de crime
16 Dec 2008   •   14:30

Membrii unui grup de rasişti ce au comis 20 de crime în Moscova au fost condamnaţi la închisoare cu termene între şase şi 20 de ani. Banda de skinheads avea drept ţintă în special imigranţi de origine non-slavă şi a operat între august 2006 şi octombrie 2007.
Mulţi dintre atacatori erau minori în acea perioadă. Pe lângă cele 20 de crime, ei se fac vinovaţi pentru alte 12 tentative, s-a arătat în faţa instanţei din capitala rusă.
De asemenea, s-a arătat că grupul a postat unele crime pe internet.
Cel mai lung termen în spatele gratiilor l-a primit Roman Kuzin, care va petrece 20 de ani în închisoare.
Cei doi presupuşi lideri Artur Ryno şi Pavel Skacevski au primit câte 10 ani de detenţie, respectiv cea mai mare pedeapsă care li se putea acorda, dat fiind că erau minori în momentul săvârşirii faptelor.
Patru alţi membri au primit pedepse între şase şi 12 ani. Alţi doi membri ai grupului au fost găsiţi nevinovaţi şi achitaţi.
Procuratura a susţinut că acuzaţii au format un grup cu scopul de omorî imigranţi din regiunile asiatice şi caucaziene ale fostei Uniuni Sovietice. Altfel spus, atacu oameni care nu păreau albi, sau slavi.
Rusia cunoaşte un adevărat val de crime rasiale încă de la prăbuşirea URSS. În Moscova şi Sankt Petersburg, atacurile tinerilor asupra celor cu înfăţişare non-slavă sunt frecvente, dar şi în alte centre studenţeşti din Rusia.
Luna trecută, la Moscova, un tribunal a mai condamnat 13 persoane pentru comiterea a două crime şi alte 10 tentative. Acestea formaseră un grup ce acţiona după aceleaşi metode ca cel condamndat luni.
Numai în acest an, între ianuarie şi octombrie 113 persoane au fost ucise în atacuri rasiste şi alte 340 persoane au fost rănite.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Rusia
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close