Antena 3 CNN Externe Hackerii Anonymus au declarat război cibernetic Rusiei, ca răspuns la atacurile din Ucraina

Hackerii Anonymus au declarat război cibernetic Rusiei, ca răspuns la atacurile din Ucraina

Grupul de hackeri Anonymus a declarat război cibernetic Rusiei, după atacurile din Ucraina.

Hackerii Anonymus au declarat război cibernetic Rusiei, ca răspuns la atacurile din Ucraina
Sursa foto: Pixabay
de Adelina Miron    |    Mia Lungu    |    25 Feb 2022   •   18:03

Ucraina este o țară democratică invadată de o dictatură fascistă, bătălia nu este NATO vs Rusia, bătălia este democrație vs fascism”, au scris membrii grupului pe Twitter.

Grupul de hackeri a transmis că este responsabil pentru atacul cibernetic asupra televiziunii ruse de stat Russia Today.

„Nu trebuie să ne mulțumiți. Facem doar ceea ce credem că este corect pentru că dacă nimeni nu se ridică împotriva opresiunii, cine o va face? Toată lumea ar trebui să stea în picioare în acest moment. Suntem în 2022, nu în 1922.”, au transmis membrii Anonymus pe contul oficial de Twitter.

Ucraina face apel la comunitatea de hackeri pentru a se apăra cibernetic împotriva Rusiei

Guvernul Ucrainei a solicitat hackerilor ajutor pentru protejarea infrastructurii critice și pentru a efectua misiuni de spionaj cibernetic împotriva trupelor rusești, potrivit a două persoane implicate în proiect, citate de Reuters.

În timp ce forțele rusești atacau orașe din Ucraina, solicitările pentru voluntari au început să apară pe forumurile hackerilor joi dimineață, în timp ce mulți locuitori fugeau din capitala Kiev, potrivit Mediafax.

"Comunitatea cibernetică ucraineană! Este timpul să vă implicați în apărarea cibernetică a țării noastre", scria în postare, cerând hackerilor și experților în securitate cibernetică să trimită o cerere prin Google docs, enumerând specialitățile lor, cum ar fi dezvoltarea de malware, și referințele profesionale.

Yegor Aushev, cofondator al unei companii de securitate cibernetică din Kiev, a declarat pentru Reuters că a scris postarea la cererea unui înalt oficial al Ministerului Apărării, care l-a contactat joi. Firma lui Aushev, Cyber Unit Technologies, este cunoscută pentru colaborarea cu guvernul ucrainean în ceea ce privește apărarea infrastructurii critice.

Aushev a declarat că voluntarii vor fi împărțiți în unități cibernetice defensive și ofensive. Unitatea defensivă ar fi folosită pentru a apăra infrastructura, cum ar fi centralele electrice și sistemele de apă. Într-un atac cibernetic din 2015, atribuit pe scară largă hackerilor statului rus, 225.000 de ucraineni au rămas fără electricitate.

Unitatea ofensivă de voluntari pe care Aushev a declarat că o organizează ar ajuta armata ucraineană să desfășoare operațiuni de spionaj digital împotriva forțelor rusești invadatoare.

 

×
Subiecte în articol: hackeri Ucraina Rusia
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close