x close

Guvernul de la Chişinău, demis în urma unei moţiuni de cenzură

de A.M.P    |    05 Mar 2013   •   13:13
Guvernul de la Chişinău, demis în urma unei moţiuni de cenzură 482 Foto: Antena 3

Guvernul moldovean, condus de premierul Vlad Filat, a fost demis în urma unei moţiuni de cenzură, informează Mediafax, care citează un post naţional de televiziune din Republica Moldova.

Moţiune de cenzură împotriva Guvernului, depusă de către Partidul Comuniştilor din Republica Moldova, a fost votată de 54 de parlamentari. În termen de trei zile, prim-ministrul Vlad Filat trebuie să prezinte demisia Cabinetului de miniştri.

Partidul Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM) a depus joi, la Parlament, o moţiune de cenzură împotriva Guvernului condus de către Vlad Filat, liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM).

Preşedintele moldovean Nicolae Timofti urmează să se consulte cu grupurile parlamentare şi să identifice o nouă candidatură pentru funcţia de premier. Dacă parlamentarii nu acordă, după două încercări, un vot de încredere unui nou guvern, preşedintele va dizolva Parlamentul şi vor fi anunţate alegeri anticipate, mai scrie Info-Prim Neo.
   
Formaţiunile care alcătuiesc coaliţia de guvernământ în Republica Moldova nu au reuşit să ajungă la o înţelegere, până marţi, când expiră termenul negocierilor la nivel de lideri de partid.
   
Moţiunea de cenzură exprimă retragerea încrederii acordate Guvernului la învestitură şi poate fi iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul deputaţilor. Ea se supune dezbaterii în prima zi de şedinţă plenară a săptămânii următoare datei depunerii şi se adoptă cu votul majorităţii deputaţilor.
   
Potrivit regulamentului Parlamentului, în cazul în care moţiunea de cenzură asupra activităţii Guvernului va fi respinsă, deputaţii care au semnat-o nu pot iniţia, în cadrul aceleiaşi sesiuni, o nouă moţiune pe acelaşi motiv. În cazul adoptării, în termen de cel mult trei zile, premierul va prezenta preşedintelui ţării demisia Guvernului.

Moţiunile de cenzură asupra activităţii Guvernului adoptate de Parlament se publică în Monitorul Oficial al Republicii Moldova, Partea I.


Citeşte mai multe despre:

demisie guvern motiune de cenzura
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati