Antena 3 CNN Externe Hackerii ruși au încercat să pătrundă în rețelele NATO și în ale armatelor unor țări est-europene

Hackerii ruși au încercat să pătrundă în rețelele NATO și în ale armatelor unor țări est-europene

Hackerii ruși au încercat recent să pătrundă în rețelele NATO și în cele ale armatelor unor țări din estul Europei, a declarat grupul de analiză a amenințărilor Google, într-un raport publicat miercuri.

Hackerii ruși au încercat să pătrundă în rețelele NATO și în ale armatelor unor țări est-europene
Sursa foto: Pixabay.com
de Cerasela Stafie    |    30 Mar 2022   •   21:00

Raportul nu spunea ce armate au fost vizate în ceea ce Google a descris drept ”campanii acreditate de phishing” lansate de un grup din Rusia numit Coldriver sau Callisto.

Phishing este practica frauduloasă prin care se trimit e-mailuri care pretind a fi de la companii de renume, pentru a-i determina pe indivizi să dezvăluie informații personale, cum ar fi parolele.

”Aceste campanii au fost trimise folosind conturi Gmail nou create către conturi non-Google, astfel încât rata de succes a acestor campanii este necunoscută”, se arată în raport. NATO nu a răspuns până în prezent cererii Reuters de a comenta aceste informații.

Rusia, care se află acum sub sancțiuni economice grele, impuse de Occident în urma deciziei sale de a invada Ucraina pe 24 februarie, neagă în mod regulat acuzațiile de organizare a atacurilor cibernetice asupra țintelor occidentale.

În 2019, firma finlandeză de securitate cibernetică F-Secure Labs l-a descris pe Callisto drept un actor neidentificat și avansat de amenințări ”interesat de colectarea de informații referitoare la politica externă și de securitate” în Europa.

Grupul a vizat, de asemenea, un Centru de Excelență NATO, se arată în raportul Google de miercuri, fără să fie menționate și alte detalii.

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close