Antena 3 CNN Externe Cine a avut interesul ca Alec Baldwin să tragă focul fatal? Ipoteza sabotajului, evocată în anchetă

Cine a avut interesul ca Alec Baldwin să tragă focul fatal? Ipoteza sabotajului, evocată în anchetă

Incidentul în urma căruia actorul și producătorul Alec Baldwin a ucis-o pe directoarea de imagine Halyna Hutchins pe platourile filmului "Rust" ar putea fi mai mult decât o întâmplare tragică.

Cine a avut interesul ca Alec Baldwin să tragă focul fatal? Ipoteza sabotajului, evocată în anchetă
de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Noi 2021   •   23:59

Focul fatal care a ucis-o pe Hutchins și l-a rănit pe regizorul Joel Souza  ar putea fi rezultatul unui "sabotaj", spun apărătorii care o reprezintă pe Hannah Gutierrez-Reed (colaj foto, stânga).

Gutierrez-Reed este armurierul care încărcase arma letală folosită de Baldwin în timpul repetiției unde exersa mișcarea "cross-drew", de scoatere cu mâna a pistolului din tocul aflat pe partea opusă.

Baldwin a primit arma după ce i s-a spus că este "rece", adică fără muniție. În schimb, într-una dintre camerele revolverului se afla un glonț letal.

Avocatul armurierului: "A încărcat arma dintr-o cutie cu gloanțe oarbe"

Gutierrez-Reed este o tânără de 24 de ani care, potrivit presei americane, a mai provocat incidente legate de arme de foc la o producție anterioară, cu Nicholas Cage în rolul principal.

Jason Bowles, avocatul său (colaj foto, dreapta), a declarat pentru postul american NBC că Gutierrez-Reed a încărcat arma cu muniție dintr-o cutie de cartușe oarbe și că nu știa sursa glonțului responsabil pentru împușcătura fatala.

"Presupunem că cineva trebuie să fi pus muniția reală în acea cutie. Dacă vă gândiți bine, persoana care a pus glonțul real în cutia cu cartușe oarbe trebuie să fi avut intenția de a sabota lucrurile", a arătat Bowles.

Ulterior, într-o discuție cu TMZ, avocatul a explicat de ce cutiile cu gloanțe oarbe sunt lăsate nesupravegheate în timp ce armele sunt, în general, sub pază.

El a spus că gloanțele oarbe sunt considerate a nu fi periculoase, motiv pentru care nu sunt supravegheate în permanență.

Avocatul armurierului: "Sunt oameni care au plecat pentru că erau nefericiți"

Bowels a susținut spus că Gutierrez-Reed "nu știe nimic" despre tragerile cu arme și muniții reale în afara orelor de filmare, la care ar fi participat membrii echipei de producție și despre care presa americană a relatat pe baza unor surse anonime.

Presa din SUA a menționat demisia și plecarea unor operatori cu câteva ore înainte de tragedie, pe fondul nemulțumirilor legate de condițiile lor de muncă și de siguranță la filmări.

Presat să spună de ce un membru al echipei ar fi vrut să saboteze westernul, Jason Bowles i-a indicat pe foștii angajați. "Sunt oameni care au părăsit filmarea, care au plecat pentru că erau nefericiți", a susținut el.

"Există o perioadă de timp, aproximativ între orele 11.00 și 13.00 din acea zi, în care armele de foc au fost nesupravegheate și în care sabotajul ar fi putut avea loc", a estimat avocatul.
 

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close