Antena 3 CNN Externe Hillary Clinton a anunţat un plan de combatere a pirateriei în Golful Aden (VIDEO)

Hillary Clinton a anunţat un plan de combatere a pirateriei în Golful Aden (VIDEO)

Hillary Clinton a anunţat un plan de combatere a pirateriei în Golful Aden (VIDEO)
Sursa foto: Hillary Clinton
16 Apr 2009   •   12:26

Hillary Clinton, secretarul de Stat american, a făcut public, miercuri seară, un plan de combatere a pirateriei în Golful Aden. Potrivit BBC, planul cuprinde patru puncte importante.

Câteva dintre soluţiile enunţate de Clinton sunt: îngheţarea bunurilor piraţilor, îmbunătăţirea metodelor defensive ale navelor comericale şi rezolvarea situaţiei din Somalia. Toate aceste puncte pot fi îndeplinite doar prin colaborare internaţională.

În ultima perioadă, atacurile piraţilor din respectiva zonă s-au intensificat. Printre navele atacate s-au numărat şi cele ale SUA.

Hillary Clinton a a declarat: "Chiar dacă ne confruntăm cu o infracţiune a secolului al XVII-lea, trebuie să folosim metode ale secolului XXI pentru a o combate".

În urmă cu câteva zile, trupele Marinei americane au fost nevoite să împuşte mai mulţi piraţi în Golful Aden,după ce aceştia au luat ostatic căpitanul unui vas american.

Potrivit BBC News, acestea sunt cele mai recente evenimente din zonă:

- Un vas american , Liberty Sun, a fost atacat de piraţi. În urma atacului, nici un american nu a fost rănit, iar nava a suferit pagube minore. Se pare că atacul ar fi fost, de fapt, o acţiune de răzbunarea morţii celor trei piraţi.

-11 piraţi au fost capturaţi de Marina franceză. Incidentul a avut loc la aproximativ 900 de kilometri de coasta Kenyei.

-Potrivit autorităţilor maritime greceşti, un cargobot elen şi echipajul său de 24 de membri a fost capturat de piraţi la mijlocul lunii martie. Aceştia au fost eliberaţi.

?Trebuie să facem presiuni asupra autorităţilor somaleze pentru ca acestea să iniţieze demersuri de distrugere a bazelor de piraţi din zona respectivă?, a concluzionat Clinton. Aceasta a mai solicitat susţinere internaţională în procesul de acuzare şi detenţie a piraţilor capturaţi.




Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Hillary Clinton
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close