Antena 3 CNN Externe Hillary Clinton: Disputele dintre România şi Moldova, motiv de îngrijorare pentru securitatea europeană

Hillary Clinton: Disputele dintre România şi Moldova, motiv de îngrijorare pentru securitatea europeană

Hillary Clinton: Disputele dintre România şi Moldova, motiv de îngrijorare pentru securitatea europeană
Sursa foto: Hillary Clinton
30 Ian 2010   •   19:45

Disputele Republicii Moldova cu România privind frontierele reprezintă un motiv de îngrijorare pentru securitatea Europei, susţine secretarul de Stat american, Hillary Clinton într-un interviu pentru Voice of America. Clinton a mai spus că este neliniştiţă şi de menţinerea prezenţei trupelor ruse pe teritoriul fostei republici sovietice.

"Cu siguranţă, disputele privind frontiera cu România şi prezenţa trupelor ruse pe teritoriul moldovean sunt motive de îngrijorare. Dar vrem să ajutăm Moldova să îmbunătăţească vieţile cetăţenilor săi şi, sperăm, cu timpul, problemele cu care se confruntă vor fi rezolvate", a spus Clinton.

Săptămâna trecută, la Washington, premierul Vlad Filat a semnat, împreuna cu secretarul de stat Hillary Clinton, acordul din cadrul Millennium Challenge Corporation, prin care Republica Moldova primeşte un ajutor nerambursabil de 262 de milioane de dolari din partea Statelor Unite. Banii veniţi din partea Statelor Unite vor ajuta la îmbunătăţirea infrastructurii, dar şi la creşterea producţiei produselor agricole cu o valoare ridicată.

Hillary Clinton a laudat schimbările democratice de la Chişinău şi a spus că SUA vor ca Republica Moldova "să fie parte a alianţei euroatlantice".

Antena 3

×
Subiecte în articol: Hillary Clinton România
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close