Antena 3 CNN Externe Hillary Clinton îşi asumă responsabilitatea pentru atacul din Libia

Hillary Clinton îşi asumă responsabilitatea pentru atacul din Libia

Hillary Clinton îşi asumă responsabilitatea pentru atacul din Libia
16 Oct 2012   •   11:54

Secretarul de Stat american, Hillary Clinton, şi-a făcut mea culpa pentru atacul din 11 septembrie, asupra Consulatului SUA din Benghazi, Libia, care s-a soldat cu moartea ambasadorului Christopher Stevens şi a altor trei persoane.

"Îmi asum responsabilitatea", a spus Clinton pentru CNN, imediat după ce a ajuns în Peru, unde efectuează o vizită diplomatică.

Administraţia Obama a fost criticată în ultimele săptămâni, existând voci care au criticat aspru sistemul de securitatea din jurul misiunii americane din Libia.
Departamentul de Stat a confirmat că până la data atacului, nu mai fusese nici un protest la porţile Consulatului, iar atacul terorist a apărut pe fondul valului de mânie, stârnit de filmul "Inocenţa Musulmanilor". Oficialii au precizat că asaltul din Benghazi a fost premeditat şi pregătit de elemente extremiste.

Cu câteva luni înainte, echipa de securitate a Consulatului din Libia a cerut noi măsuri de întărire a siguranţei, dar acestea nu au fost acceptate de către Departamentul de Stat, fiind considerate nejustificate.

Campania candidatului la Preşedinţia americană, Mitt Romney, a atacat virulent lipsa de reacţie a administraţiei actuale faţă de acest incident. Politica externă a Washington-ului a fost criticată deseori de echipa lui Romney, fiind considerată prea "indulgentă" vis-a-vis de situaţia din Orientul Mijlociu sau de relaţia cu Rusia.

Hillary Clinton a insistat că preşedintele Barack Obama şi vicepreşedintele Joe Biden nu se implică în deciziile de securitate a diplomaţilor americani de peste hotare.

"Prin această declaraţie vreau să lămuresc lucrurile şi să evit orice dezbatere politică, pe marginea acestui subiect", a adăugat liderul diplomaţiei americane.

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close