Antena 3 CNN Externe Hillary Clinton: Oficiali pakistanezi ştiu unde este Osama bin Laden

Hillary Clinton: Oficiali pakistanezi ştiu unde este Osama bin Laden

Hillary Clinton: Oficiali pakistanezi ştiu unde este Osama bin Laden
Sursa foto: hillary clinton
12 Mai 2010   •   00:46

Hillary Clinton, secretarul american de stat, a acuzat oficiali din guvernul pakistanez că ştiu unde se ascund Osama bin Laden şi liderii talibanilor afgani.
Oficiali occidentali au pus la îndoială de nenumărate ori determinarea Pakistanului de a aborda problema militanţilor, o problemă ce a luat o nouă amploare după arestarea lui Faisal Shahzad, acuzat că a încercat să detoneze o bombă în Times Square.
Oficialii americani cred că atacul a fost susţinut de talibanii pakistanezi şi au mărit presiunea pe guvernul de la Islamabad să atace grupurile înarmate din interiorul statului.
"Nu susţin că ei sunt la cel mai înalt nivel, dar cred că undeva în acest guvern sunt oameni care ştiu unde sunt Osama bin Laden şi al-Qaeda, unde sunt Mullah Omar şi conducerea talibanilor afgani, şi ne aşteptăm la mai multă cooperare pentru a-i aduce în faţa justiţiei, să capturăm sau să îi ucidem pe cei care ne-au atacat pe 11 septembrie", arăta Hillary Clinton.
Declaraţiile sale sunt ultimul semn al relaţiilor încordate între cele două state după tentativa din New York.
Săptămâna trecută, un documentar pretindea că bin Laden s-ar ascunde la Teheran, unde vânează cu şoimi, în timp ce preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad susţinea că liderul al-Qaeda ar fi în Washington.
Marţi, o dronă americană a atacat regiunea Waziristan din Pakistan, sanctuarul al-Qaeda şi al talibanilor, ucigând 14 militanţi. A fost al treilea astfel de atac de la tentativa de atentat din Times Square.
De-a lungul timpului, Pakistanul a folosit grupurile islamiste pentru a-şi promova politica externă.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Hillary Clinton atentat terorist
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close