Antena 3 CNN Externe Hillary Clinton: "Retragerea noastră din Irak a fost o greşeală! Maliki ar trebui să demisioneze"

Hillary Clinton: "Retragerea noastră din Irak a fost o greşeală! Maliki ar trebui să demisioneze"

Hillary Clinton: "Retragerea noastră din Irak a fost o greşeală! Maliki ar trebui să demisioneze"
18 Iun 2014   •   16:02

Fostul Secretar de Stat american, Hillary Clinton (foto) , susţine că premierul irakian, Nouri al-Maliki, ar trebui să demisioneze din cauza proastei gestiuni a crizei din ţară.

"Este imperativ ca guvernul actual de la Bagdad, condus de Maliki, să fie mai deschis, mai permisiv. Să încerce să împartă puterea cu diverse segmente din Irak", a spus Clinton, citată de CNN.

"Părerea mea este că Maliki nu este acel lider care să poată să facă asta. Poporul irakian ar trebui să se gândească serios la persoana de care are nevoie la conducerea statului, persoana care este în măsură să unească irakienii împotriva acestui flagel al violenţei, răspândit de aceşti terorişti extremişti", a mai spus Clinton.

Fosta Prima Doamnă de la Casa Albă, care se pregăteşte să candideze la alegerile prezidenţiale din 2016, a învinovăţit guvernul irakian pentru retragerea trupelor americane din 2011.

"Dacă privim retrospectiv, retragerea noastră din Irak a fost o greşeală, iar guvernul irakian este responsabil pentru acest lucru", a precizat Clinton.

×
Subiecte în articol: Hillary Clinton irak, bagdad
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close