Antena 3 CNN Externe Hillary Clinton se oferă se medieze disputa din jurul Insulelor Falkland

Hillary Clinton se oferă se medieze disputa din jurul Insulelor Falkland

Hillary Clinton se oferă se medieze disputa din jurul Insulelor Falkland
Sursa foto: hillary clinton
02 Mar 2010   •   17:57

Secretarul american de stat Hillary Clinton s-a oferit să ajute Argentina şi Marea Britanie să rezolve disputa legată de Insulele Falkland. Oficialul american arăta că America nu se va implica în dispută, dar este gata să medieze. Clinton s-a arătat dispusă să fie intermediar dacă poate ajuta să rezolve diferendele ce au reapărut între Londra şi Buenos Aires.
"Este poziţia noastră că aceasta este o chestiune care să fie rezolvată între Marea Britanie şi Argentina. Dacă putem fi de ajutor în facilitarea unui asemenea efort, suntem gata să facem acest lucru", declara Clinton.
Preşedintele Argentinei, Cristina Kirchner, erar aşteptat să ceară lui Clinton a pune presiune pe Marea Britanie pentru Insulele Falkland la întâlnirea de la Buenos Aires.
Clinton a făcut o scurtă vizită în Argentina pentru a se întâlni cu preşedintele, prieten personal al familiei Clinton, la începutul unui turneu prin America latină.
Barack Obama a fost criticat la Londra pentru că a adoptat o poziţie neutră cu Argentina după ce Marea Britanie a început să facă puţuri petroliere în apele din insulele din Atlantic.
Spania, care deţine preşedinţia europeană, arăta că UE nu se va implica în dispută. Deşi Spania în mod tradiţional susţine poziţia Argentinei, Madrid crede că disputa trebuie să rămână "o chestiune bilaterală şi nu una între regiuni".
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Hillary Clinton
Parteneri
Românii cotizează 35 de ani la pensie şi beneficiază doar 12 ani
x close