Antena 3 CNN Externe Alertă în Grecia: Mai multe hoteluri de pe insula Samos au fost evacuate din cauza unor incendii

Alertă în Grecia: Mai multe hoteluri de pe insula Samos au fost evacuate din cauza unor incendii

Mai multe hoteluri şi reşedinţe situate pe insula Samos din Grecia au fost evacuate preventiv din cauza unui incendiu major, în timp ce ţara se confruntă cu temperaturi neobişnuite chiar şi pentru această perioadă.

Alertă în Grecia: Mai multe hoteluri de pe insula Samos au fost evacuate din cauza unor incendii
Sursa foto: Facebook/Lauriane Sagapo
de Alexandra Ionescu    |    16 Iul 2021   •   15:46

Presa locală a relatat vineri că zona Agios Fanourios de pe coasta nordică a insulei a fost cel mai grav afectată.

Incendiul a izbucnit joi la prânz, însă nici până la acest moment echipele de intervenție ajutate de elicoptere şi de avioane speciale nu au reușit să-l stingă.

Temperaturile extrem de ridicate au provocat numeroase incendii în Grecia, în numeroase zone acestea fiind înteţite de rafalele puternice de vânt.

În total, 51 de incendii de pădure şi de vegetaţie au fost raportate în ultimele 24 ore, a indicat vineri dimineaţă pe Twitter departamentul de pompieri.

Miercuri, Ministerul român al Afacerilor Externe (MAE), a transmis o atenționare de călătorie, avertizând că mai multe regiuni din Grecia se confruntă cu un val caniculă și un risc ridicat de incendii.

„Regiunile cele mai afectate vor fi pe continent, inclusiv în regiunea Attica și în capitala Atena, cele mai ridicate temperaturi atingând 38°… 40° C. În insule și în zonele de pe malul mării, temperaturile vor fi cu 3… 5 grade mai scăzute”, au transmis reprezentanții MAE.
 

×
Subiecte în articol: Grecia incendii hotel
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close