Antena 3 CNN Externe ”I-am văzut creierii împrăștiați pe față”. Mărturia ȘOCANTA a celui care l-a ucis pe bin Laden

”I-am văzut creierii împrăștiați pe față”. Mărturia ȘOCANTA a celui care l-a ucis pe bin Laden

”I-am văzut creierii împrăștiați pe față”. Mărturia ȘOCANTA a celui care l-a ucis pe bin Laden
Sursa foto: Foto:ctv.ca
11 Feb 2013   •   21:58

Soldatul care susține că l-a ucis pe Osama bin Laden a vorbit pentru prima dată despre momentul în care l-a împușcat de 3 ori în cap pe cel mai căutat om din lume și l-a privit cum își dă ultima suflare, scrie Daily Mail.

În ediția din martie a revistei Esquire bărbatul, a cărei identitate nu este făcută publică din motive de siguranță, povestește cum s-a pregătit, alături de echipa lui, pentru o misiune atât de importantă.

O colegă de-a lui din CIA le-a spus că liderul Al-Qaida se află la etajul 3.

”L-am prins, ne-a spus ea. El este. Este succesul vieții mele. Sunt sigură de asta”, a povestit bărbatul.

Membrul SEAL povestește cum a fost suprins când și-a văzut ”ținta”. ”Bin Laden era mult mai înalt decât mă așteptam, mai înalt decât toți oamenii lui, slab, cu barbă și capul ras”, a declarat acesta.

Își ținea soția, Amal, în fața lui, ca pe un scut.  În ciuda faptului că membrii echipei puteau vedea totul prin ochelarii de noapte, liderul Al-Qaida era într-o beznă totală, bazându-se doar pe auz.

”El continua să meargă. Nu știu dacă ea purta o vestă antiglonț sau nu. Avea chiar și o armă la îndemână. Era o adevărată amenințare. În acea secundă l-am împușcat, de două ori în frunte. El s-a prăbușit pe podea în fața patului când l-am împușcat din nou. În același loc. Era deja mort. Nu se mai mișca. L-am văzut respirând pentru ultima dată, o respirație reflex. Atunci m-am gândit, oare e cel mai bun lucru pe care l-am făcut sau cel mai rău? Fruntea lui arăta înspăimântător. Era deschisă ca un V. I-am vazut creierii împrăștiați pe față.”

”Fiul său în vârstă de 2-3 ani a fost martor. A văzut totul. Era în picioare lângă pat. Nu am vrut să îl rănesc, pentru că nu sunt un sălbatic. Se auzeau multe țipete, el plângea, era în stare de șoc. Nu-mi plăcea că l-am speriat. L-am luat în brațe și l-am pus lângă mama sa.”

Bărbatul a declarat că toată acțiunea de la etajul 3 a durat 15 secunde.

×
Subiecte în articol: CIA
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close