Antena 3 CNN Externe Cel mai mare iaht cu vele din lume, confiscat de autorităţile italiene | Aparținea miliardarului rus Andrei Igorevici Melnichenko

Cel mai mare iaht cu vele din lume, confiscat de autorităţile italiene | Aparținea miliardarului rus Andrei Igorevici Melnichenko

Poliţia italiană a confiscat un superiaht al miliardarului rus Andrei Igorevici Melnichenko, a anunţat sâmbătă biroul premierului, la câteva zile după ce omul de afaceri a fost inclus pe o listă de sancţiuni a UE în urma invaziei Rusiei în Ucraina.

Cel mai mare iaht cu vele din lume, confiscat de autorităţile italiene | Aparținea miliardarului rus Andrei Igorevici Melnichenko
Sursa foto: Twiiter/nexta_tv
de Alexandra Ionescu    |    12 Mar 2022   •   16:13

Velierul A de 143 de metri, al cărui preţ se ridică la 530 de milioane de euro, a fost pus sub sechestru în portul Trieste din nordul ţării, a precizat guvernul. Proiectat de Philippe Starck şi construit de Nobiskrug în Germania, vasul este cel mai mare iaht cu vele din lume, a precizat guvernul.

Melnichenko deţinea un important producător de îngrăşăminte, EuroChem Group, şi compania de cărbune SUEK. Companiile au precizat joi, în declaraţii, că acesta a demisionat din funcţia de membru al consiliului de administraţie al ambelor companii şi s-a retras, începând de miercuri.

Un purtător de cuvânt al lui Melnichenko, Alex Andreev, a declarat că omul de afaceri nu are "nicio legătură cu evenimentele tragice din Ucraina. El nu are nicio afiliere politică", informează Mediafax.

"Nu există niciun fel de justificare pentru a-l plasa pe lista de sancţiuni a UE", a declarat Andreev. "Vom contesta aceste sancţiuni nefondate şi nejustificate şi credem că statul de drept şi bunul simţ vor prevala”.

Săptămâna trecută, poliţia italiană a confiscat vile şi iahturi în valoare de 143 de milioane de euro de la cinci ruşi care au fost plasaţi pe lista de sancţiuni.

Operaţiunile poliţiei au făcut parte dintr-o campanie coordonată de statele occidentale pentru a-i sancţiona pe ruşii bogaţi despre care spun că au legături cu preşedintele Vladimir Putin.

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close