Antena 3 CNN Externe Iarnă în Europa. 17 oameni au murit de frig din cauză că gerul şi ninsorile au lovit cu putere

Iarnă în Europa. 17 oameni au murit de frig din cauză că gerul şi ninsorile au lovit cu putere

Iarnă în Europa. 17 oameni au murit de frig din cauză că gerul şi ninsorile au lovit cu putere
de O.P.    |    28 Ian 2014   •   06:16

Nu doar noi suferim din cauza iernii. Şi ţările vecine se luptă din greu cu viscolul şi ninsoarea. În mai multe localităţi din nordul Bulgariei a fost decretată starea de urgenţă.  Şi mai gravă este situaţia din Polonia, unde, în ultimele zile, 17 oameni au murit de frig. Iarna pune mari probleme şi în Serbia, Ungaria şi Germania.

Ninsoarea a provocat haos pe partea bulgară a podului de la Ruse - Giurgiu, închis pentru curăţenie la intervale de câteva ore. Unii şoferi mai nervoşi spun că au dormit patru zile în camioane. Dar situaţia este într-adevăr critică în alt oraş de pe Dunăre, Silistra.

Aici, un om a murit îngheţat, toate drumurile din oraş şi regiune sunt blocate iar primăria recunoaşte că nu poate face faţă situaţiei. Meteorologii bulgari aşteaptă, în această seară, un nou val de ninsori, dinspre sud.

În Polonia, după un weekend în care frigul a ucis 17 oameni, săptămâna a început tot sub semnul gerului şi al zăpezii. Temperaturile au coborât, în unele oraşe, până la minus 24 de grade. Potrivit autorităţilor, iarna va rămâne la fel de aspră şi în următoarele zile.

Ninsorile abundente i-au surprins pe locuitorii Serbiei. Doar în oraşul Niş, peste 50 de oameni au fost internaţi în spital cu fracturi şi luxaţii, după ce au alunecat pe stradă. Primăria le recomandă cetăţenilor să nu iasă pe străzi decât dacă este strict necesar.

Ungurii s-au trezit, ieri dimineaţa, în frig: în mai multe regiuni ale ţării, temperatura a scăzut până la minus 15 sau chiar minus 17 grade. Numeroase şosele au devenit adevărate patinoare. La Budapesta au fost deschise noi adăposturi pentru oamenii fără locuinţă, în cazul în care gerul va continua.

Nici Germania nu a scăpat de vitregia iernii. În Berlin a nins, ieri, abundent iar transportul public, mai aglomerat ca de obicei, a fost dereglat destul de serios. Autostrada spre Dresda, acoperită de polei, a fost închisă din cauza unor accidente soldate cu cel puţin patru răniţi.

×
Parteneri
Afacerea cu care doi români din Bihor au dat lovitura
x close