Antena 3 CNN Externe "Ideea nu e să facem bani din asta, ci să luptăm cu infracţionalitatea". Cum luptă Uruguayul cu traficanţii de droguri

"Ideea nu e să facem bani din asta, ci să luptăm cu infracţionalitatea". Cum luptă Uruguayul cu traficanţii de droguri

"Ideea nu e să facem bani din asta, ci să luptăm cu infracţionalitatea". Cum luptă Uruguayul cu traficanţii de droguri
de S.T.    |    22 Oct 2013   •   22:04

Preşedintele Uruguayului, Jose Mujica, va prezenta un plan prin care se pun bazele unei industrii ce se va ocupa de vânzarea marijuanei.

Deputaţii Parlamentului uruguayan au aprobat deja planul, legislaţia mai având nevoie doar de acceptul Senatului pentru a începe să-şi facă efectele, scrie The Guardian.

Preşedintele Mujica a decis ca marijuana să fie vândută la preţul de 1 dolar gramul, pentru a combate reţelele criminale specializate în vânzarea drogurilor.

Şeful agenţiei care se va ocupa de producţia de stat a marijuanei, Julio Calzada, a declarat că vânzarea marijuanei ar urma să înceapă în a doua parte a anului 2014, la preţul de 1 dolar american gramul, a opta parte din preţul cu care este vândută la clinicile medicale care fac asta legal în SUA.

"Un gram înseamnă destul pentru o ţigară mai groasă de marijuana sau două-trei ţigari subţiri", a spus Calzada.

"Ideea nu e să facem bani din asta, ci să luptăm cu infracţionalitatea şi să luăm piaţa din mâna dealerilor ilegali", a adăugat acesta.

Aproximativ 120.000 de uruguayeni consumă marijuana cel puţin o dată pe an. Dintre ei, 75.000 fumează săptămânal şi 20.000 în fiecare zi.

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close