Antena 3 CNN Externe Imaginea care i-a înfuriat la culme pe chinezi. Ce a apărut pe coperta unei reviste din Franţa

Imaginea care i-a înfuriat la culme pe chinezi. Ce a apărut pe coperta unei reviste din Franţa

Imaginea care i-a înfuriat la culme pe chinezi. Ce a apărut pe coperta unei reviste din Franţa
de O.P.    |    19 Ian 2015   •   12:05

Un ziar oficial chinez a denunţat luni "indecenţa" celei mai recente coperte a revistei satirice franceze Fluide Glacial, care evocă "pericolul galben", într-un context de critici privind libertatea de exprimare şi mişcarea "Je suis Charlie", relatează AFP.

În ultimul său număr, Fluide Glacial a publicat pe prima pagină o caricatură cu titlul "Pericol galben, şi dacă ar fi deja prea târziu?", în care un francez conduce pe străzile din Paris o ricşă în care se află un chinez şi o blondă vizibil încântată.



"Poate că această revistă încearcă să atragă atenţia lumii întregi, urmând exemplul Charlie Hebdo", a scris cotidianul Global Times.

"Câtă indecenţă", a continuat ziarul, apropiat de Partidul comunist chinez, într-un editorial cu titlul "Moda libertăţii de exprimare ar putea agrava conflictele".

De la apariţia mişcării "Je suis Charlie", în reacţie la atentatul care a decimat redacţia săptămânalului satiric francez Charlie Hebdo, presa chineză critică dur concepţia franceză asupra libertăţii de exprimare, apreciind că Franţa este marcată de conflicte culturale şi religioase în creştere.

×
Subiecte în articol: Charlie Hebdo
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close