Antena 3 CNN Externe Imagini cu tsunami-ul provocat de cutremurul din Chile (VIDEO)

Imagini cu tsunami-ul provocat de cutremurul din Chile (VIDEO)

Imagini cu tsunami-ul provocat de cutremurul din Chile (VIDEO)
Sursa foto: tsunami
04 Mar 2010   •   08:43

Un tânăr din staţiunea balneară Constitucion din Chile a pus la dispoziţia presei singura înregistrare a valului seismic provocat de cutremurul de sâmbătă, informează AFP. Jaime Vera a reuşit să filmeze cu telefonul mobil valul care a distrus o treime dintre casele din localitatea cu 60.000 de locuitori, inclusiv pe a lui.
"După cutremur, se auzeau oameni care strigau după ajutor, circa 200 de persoane, şi la baza podului erau de asemenea oameni. Toţi au murit", a declarat chilianul într-un interviu realizat de postul public de televiziune TVN.
Vera a scăpat cu viaţă după ce s-a refugiat, alături de mai mulţi locuitori din Constitucion, pe colinele oraşului. "Noaptea nu am putut filma cu telefonul, dar după ce s-a crăpat de zori, la (ora locală) 06.30 sau 07.00 (11.30 sau 12.00, ora României), s-a putut vedea valul care venea", a adăugat tânărul.
Materialul video a fost realizat cu telefonul mobil şi din acest motiv imaginile sunt de proastă calitate. Se pare că aceasta este singura înregistrare disponibilă cu tsunami-ul provocat de seismul de 8,8 grade care a avut loc sâmbătă în Chile şi care a provocat moartea a cel puţin 802 persoane.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: tsunami Chile cutremur
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close