Antena 3 CNN Externe Imagini impresionante de la antrenamentele militare ale voluntarilor civili ucraineni. Zeci de mii de oameni luptă să-și apere țara

Imagini impresionante de la antrenamentele militare ale voluntarilor civili ucraineni. Zeci de mii de oameni luptă să-și apere țara

Forțe Regionale de Apărare Teritorială ale Ucrainei și-au mărit considerabil efectivul de soldați de la declanșarea războiului de către Federația Rusă.

Imagini impresionante de la antrenamentele militare ale voluntarilor civili ucraineni. Zeci de mii de oameni luptă să-și apere țara
Sursa foto: Leon Neal/Getty Images
de Adelina Miron    |    30 Apr 2022   •   20:06

În regiunile vestice precum Liov, o nouă destinație pentru sutele de mii de ucraineni care fug din Estul devastat, centrele de recrutare sunt pline de noi voluntari, iar sesiunile de antrenament se desfășoară continuu.

Batalionul regional Liov din cadrul Forțelor Regionale de Apărare Teritorială ale Ucrainei reprezintă o ramură rezervistă a Forțelor Armate Ucrainene.

Batalionul a fost proiectat pentru a fi o ultimă linie de apărare împotriva trupelor ruse invadatoare, în cazul în care armata națională nu ar putea face față pe cont propriu ofensivei.

V-ar putea interesa și: Cine sunt străinii care s-au alăturat armatei ucrainene pentru a opri invazia rusească. Șeful Legiunii Internaționale de Apărare Teritorială: ”Au venit inclusiv din Coreea de Sud”

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Militarii din batalionul regional Liov au oferit instruire militară tactică, dar și medicală,  voluntarilor din vestul Ucrainei.

Fiecare batalion este format din zeci de mii de foști profesori, profesioniști IT, medici și alți civili hotărâți să facă tot ce le stă în putință pentru a opri invadarea țării lor. Deși armata Ucrainei este cea mai mare din Europa, este totuși de cinci ori mai mică decât cea a Rusiei și semnificativ mai puțin echipată, potrivit military.com.

Majoritatea recruților sunt bărbați cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani care, în cadrul mobilizării generale a țării anunțate de președintele ucrainean Volodimir Zelenski în ziua începerii războiului, au trebuit să se prezinte pentru serviciul militar.

Cu o populație cuprinsă între două și trei milioane de oameni, regiunea Liov a fost în cea mai mare parte ferită de distrugerile masive înregistrate în alte părți ale țării până în prezent.

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close