Antena 3 CNN Externe Imagini inedite cu Osama bin Laden în viaţă, difuzate de Pentagon

Imagini inedite cu Osama bin Laden în viaţă, difuzate de Pentagon

Imagini inedite cu Osama bin Laden în viaţă, difuzate de Pentagon
Sursa foto: Foto: AP
07 Mai 2011   •   21:33

În urmă cu puţin timp, Pentagonul a difuzat imagini inedite care, spun oficialii americani, îl prezintă pe Osama bin Laden în viaţă. Ar fi vorba de  cinci înregistrări video, găsite pe computerele aflate în casa din Pakistan unde liderul Al Qaida a fost ucis de comandourile americane.

Una dintre înregistrări l-ar prezenta pe bin Laden privindu-se pe el însuşi, la televizor. Celelalte filme îl arată pe personajul filmat doar din profil pretins a fi Bin Laden repetând înainte de a transmite mesaje video.

Potrivit Departamentului american al Apărării, bărbatul din această înregistrare este Osama bin Laden. Este surprins de camera video în timp ce priveşte la televizor la mesajele sale video.

Se pare că a fost filmat recent, chiar în casa din Abbottabad, unde a fost ucis de trupele Navy Seals. Cu o pătură pe umeri, având capul acoperit cu un fes şi ţinând telecomanda în mâna dreaptă, liderul Al Qaida este vizibil îmbătrânit faţă de apariţiile sale de anii trecuţi. Priveşte la imaginea sa, difuzată de televiziunile Al Jazeera şi Al Arabiya. Se pare că îşi înregistrase mesajele. Potrivit oficialilor americani, această scenă dovedeşte că bin Laden era obsedat de propria imagine.

De altfel, celelalte patru înregistrări îl înfăţişează pe şeful Al Qaida repetând în faţa camerei, înainte de a înregistra un mesaj video. Aceste filme au fost făcute acum câţiva ani.

Cele cinci înregistrări au fost găsite în calculatoarele capturate de trupele americane, în operaţiunea de asasinare a lui bin Laden. Au fost difuzate la şase zile de la moartea liderului reţelei teroriste.

 



×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close