Antena 3 CNN Externe Imagini rare cu Regina Elisabeta la volan, la venerabila vârstă de 95 de ani

Imagini rare cu Regina Elisabeta la volan, la venerabila vârstă de 95 de ani

Imagini rare cu Regina, la volan! Chiar și la 95 de ani, a fost surprinsă conducând mașina, alături de consilierul său pentru cursele de cai. Cei doi au mers împreună la grajdurile din Sandringham.

Imagini rare cu Regina Elisabeta la volan, la venerabila vârstă de 95 de ani
Sursa foto: getty images
de Laura Dinu    |    09 Sep 2022   •   10:33

În ciuda faptului că Regina Elisabeta a fost surprinsă la volan în nenumărate rânduri, nu a avut niciodată permis de conducere. Și asta datorită faptului că, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, a fost instruită ca șofer și mecanic auto în cadrul Serviciului teritorial de femei. 

De atunci, Reginei nu i s-a cerut niciodată să susțină un examen de conducere propriu-zis și, de asemenea, putea conduce fără o plăcuță de înmatriculare. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Totuși, în 2019, suverana a decis să nu mai conducă pe drumurile publice. Se pare că Regina ar fi ascultat de recomandărilor celor din serviciul de securitate care i-au pus la dispoziție un șofer. 

Alte reguli generale pe care Regina Angliei nu a fost nevoită să le respecte:

  • s-a bucurat de imunitate suverană, ceea ce însemna că nu putea fi urmărită penal în cadrul unei anchete civile sau penale. Cu toate acestea, site-ul oficial al familiei regale transmitea: ”deși nu pot fi inițiate proceduri civile și penale împotriva suveranului ca persoană în conformitate cu legislația Regatului Unit, Regina are grijă să se asigure că toate activitățile sale în calitatea sa personală sunt desfășurate în strictă conformitate cu Legea”.
  • Regina nu a avut nevoie de pașaport pentru a călători în timp ce toți ceilalți membri ai familiei regale au pașapoarte.  
  • a avut custodie legală asupra tuturor descendenților și a nepoților ei minori. 

×
Subiecte în articol: Regina Elisabeta
Parteneri
Vremea severă a făcut prăpăd în mai multe zone din țară
x close