Antena 3 CNN Externe Imagini şocante: Primul transplant total de faţă din SUA

Imagini şocante: Primul transplant total de faţă din SUA

 Imagini şocante: Primul transplant total de faţă din SUA
Sursa foto: Foto: dallaswiens.com
22 Mar 2011   •   14:01

Premieră medicală pentru chirurgii din Boston. Specialiştii de aici au reuşit să realizeze primul transplant complet de faţă din SUA. Pacientul este un bărbat de 25 de ani, care a rămas desfigurat în urma unui accident de muncă produs la centrala nucleară unde lucra, scrie acesta pe blogul personal.

O întreagă echipă de specialişti, compusă din 30 de medici, a muncit peste 15 ore pentru a-i reconstrui fizionomia lui Dallas Wiens, un muncitor din Texas. În urma accidentului, bărbatul şi-a pierdut vederea şi, aproape întreaga faţă - nasul, buzele, sprâncenele, muşchii, nervii şi pielea.

Medicii specialişti i-au transplantat acum o nouă faţă, cu nas, muşchi şi nervi. Singurul lucru imposibil de recuperat a fost vederea.

"Nu au existat complicaţii. Pacientul începe să facă acum progrese de recuperare", a declarat dr. Bohdan Pomahac, chirurgul plastician care a condus echipa de transplant.

Operaţia este primul transplant complet de faţă din Statele Unite şi al doilea din lume. Prima intervenţie de acest fel a avut loc în 2005, în Franţa, la o pacientă care fusese desfigurată de câinele său.

 


×
Subiecte în articol: SUA
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close