Antena 3 CNN Externe Impactul şomajului în SUA: Numărul crimelor s-a dublat, iar furturile sunt în creştere

Impactul şomajului în SUA: Numărul crimelor s-a dublat, iar furturile sunt în creştere

Impactul şomajului în SUA: Numărul crimelor s-a dublat, iar furturile sunt în creştere
Sursa foto: Foto: gatewaypundit.rightnetwork.com
de M.Z.    |    20 Oct 2011   •   12:59

Urmările şomajului se văd şi în Statele Unite. Numărul crimelor s-a dublat, iar furturile sunt în creştere, la fel ca şi violurile. Declaraţia îngrijorătoare îi aparţine vicepreşedintelui SUA, Joe Biden, potrivit AFP.

"La Flint, în Michigan (nord), efectivele forţei (de poliţie) au fost înjumătăţite, numărul crimelor s-a dublat în acest an. (...) În multe oraşe, rezultatul (...) este că numărul crimelor este în creştere, furturile sunt în creştere, violurile sunt în creştere", a afirmat vicepreşedintele american.

În aceste condiţii, Joe Biden le-a cerut miercuri aleşilor din Congres să adopte măsurile planului privind locurile de muncă al lui Barack Obama, dând asigurări că infracţionalitatea va creşte în unele localităţi americane din cauza concedierii poliţiştilor.

Preşedintele american Obama apără de luni planul său privind locurile de muncă în cadrul unui turneu efectuat în North Carolina (sud-est), Virginia (est). La rândul său, Biden a mers la Capitoliu miercuri, pentru a le cere aleşilor, şi în special opoziţiei republicane, să adopte diferite componente ale acestuia.

"Prima bucată (a planului) este crucială, este vorba despre pompieri, poliţişti şi profesori", a declarat Biden. Această primă ramură de 35 de miliarde de dolari ar putea să "salveze sau să creeze" 400.000 de locuri de muncă în aceste trei profesii, potrivit democraţilor. "Este urgent", a afirmat Biden.

Vicepreşedintele Statelor Unite a deplâns, de asemenea, "impactul profund" al concedierii a 300.000 de profesori în ultimele 18 luni.

El a adăugat că termenul de răspuns al echipelor de salvare a trecut de la cinci la 30 de minute, în unele oraşe.

Pe 11 octombrie, Senatul american, unde adversarii republicani ai lui Obama deţin o minoritate de blocaj, au refuzat să examineze planul de 447 de miliarde în integralitatea sa.

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close