x close

În ciuda răpirii cetăţeanului francez, Parisul va continua raidurile aeriene împotriva SIIL: "Nu vom ceda în faţa extremiştilor!"

de G.C.P    |    23 Sep 2014   •   15:59
În ciuda răpirii cetăţeanului francez, Parisul va continua raidurile aeriene împotriva SIIL: "Nu vom ceda în faţa extremiştilor!" 479

Premierul Franţei, Manuel Valls, a declarat că ţara sa nu va opri ofensiva declanşată împotriva militanţilor SIIL, în ciuda cererilor solicitate de răpitorii islamişti ai cetăţeanului francez.

Bărbatul în vârstă de 55 de ani a fost ieri răpit în Algeria de o grupare afiliată Al Qaeda din nordul Africii. â
Jund al-Khilafah (Sodaţii Califatului) au spus că îl vor ucide pe ostatec dacă Franţa va continua raidurile aeriene din Irak.

Valls a spus astăzi că autorităţile de la Paris "fac tot ce pot" pentru a îl elibera pe ostatec, dar a subliniat că nu se va negocia cu răpitorii.

"Dacă cedăm, dacă dăm înapoi fie şi un cm, ar însemna să-i declarăm învingători pe militanţii extremişti", a precizat premierul francez, într-un interviu acordat postului de radio Europe 1.

Forţele franceze s-au alăturat vineri operaţiunilor de bombardare a obiectivelor SIIL, demarate de armata americană împotriva ţintelor din Siria şi Irak.

Citeşte mai multe despre:

franta Algeria
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati